Sparebanken Møre Arena
Gå til

Sjekk ut barnas favorittfestival

Dette kan bli en superhelg for barna dine. Årets utgave av Lekivalen er fullpakket av aktiviteter, show og underholdning for små og store.

– Da vi etablerte Lekivalen var vår visjon å lage den ultimate barnefestivalen. Noe som barn kunne glede seg til hvert år som julaften, bursdag og sommerferie, forteller Lekivalen-gründer Synnøve Rogne, daglig leder i Sparebanken Møre Arena.

Populær Lekival
Etter åtte år har Lekivalen funnet sin plass som et av høstens høydepunkt for mange barn, og en flott og gøyal tradisjon for mange barnefamilier på Sunnmøre. Sparebanken Møre Arena har selv utviklet konseptet som hvert år skaper store forventinger blant de små.Prøve lære mestre

Her kan barna prøve, lære, mestre og leke seg frem til spennende fritidsaktiviteter. Det finnes en hel haug av dem på Lekivalen. Festivalen ønsker å engasjere barna i positive aktiviteter. Og kanskje er det nettopp her de finner sin greie som de vil fortsette med. 


I år er vil hele 14 lag og foreninger innen idrett og kultur vise frem og demonstrere sine aktiviteter. Det skal være lav terskel og enkelt å prøve for her er det mye nytt for veldig mange.
 

Opp og hoppe! Festivalen er full av aktiviteter som barna kan prøve seg på.  


Ut av sofaen

– Vi ønsker å engasjere og stimulere barna. Skape en helg hvor man kan komme ut av sofaen og opp og hoppe. Målet vårt er at barna skal bruke både kropp og hode på kule og gøyale aktiviteter, sier markedsansvarlig i Sparebanken Møre Arena, Jeanette Lorgen om Lekivalen som er bygd opp rundt teater, musikk, idrett, læring, lek og moro.


Aktivitetene
Denne helgen kan barna velge og vrake i aktiviteter - eller forsøke seg på alt mulig: Innebandy, folkemusikk, folkedans, badminton, sjakk, svømming, livredning, dansing, drill, cheerleading, taekwondo, ju jitsu, judo og klatring. I tillegg fylles hallen med karuseller, store sklier, funballz, dyr fra Hakallegarden og aktiviteter fra Lekivalens venner og samarbeidspartnere.
 

Også firbeinte fra Hakallegarden er klare for Lekivalen. 

 

Jubelshow
Men også fra scenen blir det full fres, med show, underholdning og musikk for hele familien. Årets store er Jubelshow, en musikalsk familieforestilling om undring og vitebegjær. Med lekne låter og spennende eksperimenter får publikum en frisk forestilling som går rett i både hodet og hjertet. Medvirkende er blant andre Håvard Paulsen, kjent fra Barne-TV og Barn ingen adgang.
 

Håvard Paulsen, kjent fra «Barne-TV» og «Barn ingen adgang». 


Fullt trøkk
Sceneshowet åpnes med konsert og fullt trøkk fra Aalesund Soul Children, og den som skal guide alle gjennom helgen er Beate Blindheim Kvalsvik, kjent blant annet gjennom vokalgruppen TAUS. Hun skal også være fører for det syngende toget som skal rulle gjennom arenaen. Så her er det bare å BlimE på både sangen og turen.
 

Lekivalen er barnas superhelg.

 

Tik Tok
De litt større barna som alt er godt bevandret i den digitale verden, vil få anledning til å møte selveste Magnus Waaler, kjent fra appen Tik Tok. Ved hjelp av den kan man lage og dele korte leppe-synk, humor og talentvideoer. Magnus forteller at han også har enda flere overraskelser på lager.


Magnus Waaler, kjent fra appen Tik Tok. 

 

Tito Magic og Miss Aurora byr på magiske overraskelser, og er som alltid på plass på Lekivalen for å lære barna et trylletriks eller tre. Her finner du alt du trenger å vite om Lekivalen


Høyt turtall
– Ingen tvil om at det her kan bli stort tempo og høye turtall for både små og store. Derfor har Lekivalen en egen OBOS foreldreparkering hvor mamma, pappa, bestemor, bestefar, tanter og onkler og alle andre voksne kan ta en kaffe og pust i bakken, forteller Synnøve Rogne.


Hun er svært fornøyd med at så mange lag og foreninger blir med på Lekivalen for å aktivisere barn fra de aller minste til rundt 12-årslderen. Flere av de som stiller opp kan fortelle om økt rekruttering etter festivalen og det viser at konseptet funker, mener daglig leder i Sparebanken Møre Arena.


Fakta om Lekivalen
 
  • «Årets kuleste helg» for barn fra null til 12 år, lørdag 26. og søndag 27.oktober i Sparebanken Møre Arena. Begge dager fra klokka 10 til 17.
     
  • Billetter kan kjøpes på forhånd og i døra. Ordinære billetter kan kjøpes på tikkio.com for 150 kr (barn voksen). Billetten er dagspass og gjelder hele dagen.
     
  • Gratis for barn under tre år. På Coop OBS Ålesund selges rabatterte billetter.
     
  • Begrenset antall parkeringsplasser ved hallen. Samkjør og parker gjerne i sentrum.


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.