Fremme AS - Skoda-forhandler i Ålesund
Gå til

– Humor er et suverent verktøy, sier daglig leder Inge Bjermeland (liggende) og Kent-Robert Bøe hos Skoda-forhandleren Fremme. 

Flere tusen følger kalender-guttene

«Kalender-guttene» på Skoda byr på seg selv og følges hver dag av en hærskare seere og blodfans. Her kan du sjekke ut noen klipp fra den lokale julekalenderen som har tatt helt av.

En av flere tusen fans er selveste Skoda-direktøren for Norge, Thomas Meiner (37), som forteller at han er utrolig imponert av både kreativitet og kvalitet hos den utradisjonelle Skoda-forhandleren i Fremmerholen som nå har endret navn fra Nardo Bilservice til Fremme AS.

Selveste sjefen for Skoda-Norge, direktør Thomas Meiner, er kjempefan av julekalenderen til Inge og Kent-Robert. 

– Vi er utrolig stolte av å ha dem i kjeden. Fremme lever opp til navnet og er definitivt fremoverlente og nytenkende, sier den norske Skoda-sjefen som følger hver eneste episode med et stort smil om munnen.

Stolt Norges sjef
Selv er kalender-guttene i Fremme snart fremme ved selveste julekvelden med sine egenproduserte videosnutter som i skrivende stund (luke 10) allerede er sett av utrolige 17 000 på Facebook. Det er daglig leder Inge Bjermeland (47) og servicemarkedssjef Kent-Robert Bøe (35) som produserer stunt og ablegøyer på løpende bånd frem mot jul.

Daglig følger flere tusen fans den elleville julekalenderen til Kent-Robert Bøe og daglig leder Inge Bjermeland hos den utradisjonelle bilforhandleren som nå har endret navn til Fremme. 

Glimt i øyet
Med god kjemi, glimt i øyet og folkelig humor er det full fres – enten de stiller i badebukser eller fullt påkledd. De får enormt med positive tilbakemeldinger på at de tør by på seg selv i en bransje som kan virke litt traust av og til.

- Humor er et suverent verktøy for å skape godt stemning og et godt arbeidsmiljø. Og for oss er det en kjempebonus hvis vi kan gi våre kunder og andre gode opplevelser, sier Inge om julekalenderen som går sin seiersgang på tredje året.
Vi er Fremme
Det er ikke bare responsen på julekalenderen som gleder den daglige lederen, men også at navneskiftet har blitt så godt mottatt.

- Vi er Fremme etter en 48 år lang reise som Nardo Bilservice, og etter en grundig og profesjonell prosess er vi kjempefornøyde med resultatet. Vi ville ha et godt norsk navn med gode vibber, som skilte oss ut og gjorde oss klare for fremtiden. Fremme er beskrivende for den følelsen vi vil at våre kunder skal ha når de besøker eller kontakter oss. Vi vil at de skal være trygge, føle seg trygge når bilen er hos våre mekanikere. For selv om vi alle liker reisen, er det ingenting som slår det å være trygt fremme, sier Inge Bjermeland.

Navne-krøll
«Vi er Fremme» står det nå på skjortebrystene til de ansatte i Fremmerholen. Navneendringen tvang seg frem fordi de siden 2011 har operert i samme distrikt som konsernet Nardo Bil (Volvo) og i en grenseløs digital verden. Det ble rett og slett for mye krøll.

– Det var ikke lett for folk å skille mellom Nardo Bilservice og Nardo Bil her i distriktet. Det klarte heller ikke Google, forteller Inge om navneskiftet som ble gjort kjent i en felles pressemelding 6.desember med Ålesund Bil, Nardo som fikk samme navn som konsernet.

Nest eldste
Fremme AS er den den nest eldste Skoda-forhandleren i landet. Etter noen morsomme vitser og selvironiske annonser med tekster som «Nye Skoda har fått 248 forbedringer. Er det ingen ting igjen å le av, nå da?» er Skoda for lengst etablert som «Simply Clever». Med en rekke fiffige og praktiske løsninger.

Fortsatt still going
Inges foreldre som startet det hele, er fortsatt still going. Ingvald (80) er styreleder og Åse (80) nestleder. De er også de to største aksjonærene. Så det var kanskje ikke så rart at Inge følte seg som en «spent liten guttunge» da han la frem navneforslaget for dem, 48 år etter etableringen av livsverket Nardo Bilservice.

Inge begynte i familiebedriften i 1996 med fagbrev i biloppretting og -lakkering. Etter en mangfoldig intern karriere, tok han over som daglig leder den 16.juni 2007 for «den lille bilforhandleren med det store hjertet».

Tilfredse kunder
De har alltid scoret høyt på kundetilfredshet. De har kunder i hele aldersspennet fra 18 til 90 år, og svært trofaste kunder. Flere av dem har byttet biler både 12 og 13 ganger.

– Var det noe min far lærte meg tidlig i dette gamet så var det at man gjerne måtte gi mer enn man lovet, men aldri love mer enn man kan holde. Samtidig er det viktig å innrømme feil og ikke minst si unnskyld - for ingen er feilfrie. Og som jeg sier til mine ansatte: Oppfør deg som du selv vil bli behandlet. Da er mye gjort riktig. Kundene betyr alt for oss, også etter at de har gjort sine kjøp, forteller Inge Bjermeland.


Fakta om Fremme As (tidligere Nardo Bilservice):

  • Etablert i 1971 i Nardoveien 6, Trondheim av Ingvald og Åse Bjermeland.
  • Etablerte datterselskapet Nardo Bil i 1983.
  • Selger seg ut av Nardo Bil i 1985 og flytter hjem.
  • Blir Skoda-forhandler i 1990.
  • På plass i Fremmerholden i 1991.
  • Endrer navn fra Nardo Bilservice AS til Fremme AS 6.desember.
  • Årlig omsetning er ca. 100 millioner, 400 nye og brukte biler, 13 ansatte.
  • I tillegg til salg av nye og brukte Skoda, er Fremme As sertifisert merkeverksted for Skoda.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.