Stranda Hotel
Gå til

Sjekk ut Norges første Grandiosa-hotell

Digger du Grandiosa, Spekemat fra DENNE Stranda og er samtidig klar for store opplevelser mellom fjord og fjell? Da bør du sjekke ut Stranda Hotel.

I sommer innfører vi en Grandiosa-garanti for alle våre gjester. Grandiosa 24/7 betyr at våre gjester uansett tid på døgnet kan bestille en Grandiosa. Her snakker vi ekte kjærlighet, sier Ina Eldøy med et smil, daglig leder på Stranda Hotel.

Les mer om det elleville Grandiosa-konseptet lenger nede i saken. For den lille bygda på Sunnmøre kan by på så utrolig mye, er spekket med opplevelser fra fjord til fjell, og et mylder av aktiviteter for hele familien. Og her midt i Grandiosa-land finner du noen av Norges største turistattraksjoner.

Bygda i verdensklasse
Stranda gir deg det nære og det fjerne. De gode opplevelsene over et godt måltid og følelsen av mestring i luftige omgivelser. Alt starter i sentrum, over en god frokost og en svømmetur.

Alt starter i sentrum, over en god frokost og en svømmetur på Stranda Hotel.

Det er ikke uten grunn at basecamp brukes synonymt for sentrum av Stranda. Bygda i verdensklasse har i flere tiår fått internasjonal oppmerksomhet for mange av sine særegenheter. Fra mat til møbler, fjorder og fjell og muligheten til å leke seg i noe av det ypperste av landets storslåtte natur året rundt.

Stolte, sterke merkevarer
Den lille bygda på Sunnmøre har skjønt betydningen av lokalt samarbeid, og bringer det beste fra alle verdener sammen for å skape noe unikt. En opplevelse, en smak, en følelse av mestring - og en god natts søvn.

- Vi er stolte av bygda vår og de mange lokale merkevarene som finnes her. Derfor heier vi hverandre frem med et felles mål om å skape gode opplevelser for alle, forteller Ina Eldøy.

Det er ingen tvil om hva som er Norges «Skinkehovedstad». 

Perfekt for hele familien
Stranda som utgangspunkt handler om opplevelser så vel som destinasjoner hvor du får være aktiv etter egen evne og ambisjonsnivå. For noen handler opplevelsen om bare å få være, leve tett på og nyte synet av omgivelsene. Andre vil ta del i det som skjer, kanskje i en kajakk, omgitt av fjorden med uendelig mange eventyr å utforske.

Stranda som utgangspunkt handler om opplevelser så vel som destinasjoner.

– Det er nettopp alle disse mulighetene som er grunnen til at vi er her. Terskelen for hva man kan gjøre og oppleve favner alle, uansett alder og utgangspunkt. Derfor opplever vi stadig flere familier som finner veien hit. Noen dager gjør de aktiviteter sammen, andre dager skiller de lag før de samles her igjen på kveldstid og deler opplevelsene med hverandre. Gjerne over en pizza, smiler daglig leder Ina.

Laksefiske fra hotellhagen
Den velkjente lakseelva med os i sentrum, er omgitt av fiskere som ustanselig prøver lykken gjennom sommersesongen. Tett inntil elva ligger hotellet, som siste årene har foretatt store oppgraderinger av rom og fasiliteter.

Den velkjente lakseelva med os i sentrum, er omgitt av fiskere. 

Etter aktive dager, kan du hvile ut i nyrenoverte rom. Du kan koble av i bassenget med utsikt mot hagen og nyte tilværelsen med familie og venner.

Grandiosa-garanti
Og skulle du bli sulten, kan du få ekte kjærlighet levert på direkten; vi snakker selvsagt om Grandiosa, en av bygdas mange stoltheter.

Grandiosa har blitt laget på Stranda i 40 år, og det er det nok ikke alle som vet. 

– Dette er et artig konsept som vi kjører fordi vi ønsker å løfte frem noe av landets mest spiste ferdigmat. Sammen med Orkla og Grandiosa kan vi tilby gjestene 24 timers Grandiosa-service. Dette er kortreist pizza som garantert faller i smak. Her vil gjestene også kunne bestille nyheter som enda ikke har inntatt markedet. Sånne ting gjør hverdagen på hotellet enda litt mer spennende, sier Ina.

- Grandiosa har blitt laget på Stranda i 40 år, og det er det nok ikke alle som vet. Vi er stolte av at Norges mest spiste pizza kommer fra et så vakkert og flott sted. Vi synes det er utrolig gøy å samarbeide med Stranda Hotel, som ønsker å vise frem de store og flotte merkevarene som kommer fra denne bygda i verdensklasse! Christian Seberg, Brand Manager i Grandiosa.  

Ekte kjærlighet
Nettopp pizzaen har gjort bygda i verdensarvområdet til en nasjonal kjendis for matelskere i farta.

Alle har et forhold til Grandiosa, og alle har sin egen favoritt.  

– Alle har et forhold til Grandiosa, og alle har sin egen favoritt. Og det er nettopp her på Stranda den produseres, og det er vi stolt av. Alle som booker rom med “ekte kjærlighet” får både 24 timers Grandiosa-service og i tillegg en liten overraskelse på rommet. Vi har i tillegg effekter som t-skjorter, hoodie og badehåndkle med Grandiosa og jobber med å etablere en liten butikk i resepsjonen hvor disse effektene kan kjøpes, fortsetter hun.

Stikk UT!
De store opplevelsene i Stranda finner man stort sett utendørs. Kommunen som også inkluderer Geiranger er verdenskjent for storslått og urørt natur, med aktiviteter man både kan booke seg inn på eller gjøre på egen hånd.

Er du medlem av Den Norske Turiskforening DNT, har du mulighet for å bestille overnating med ekstra rabatt. Sjekk fordelene som medlem og bli medlem i dag på nettsiden.

 Vi samarbeider med ulike operatører som både arrangerer fellesturer med guide, kursing og utleie av utstyr. Men vi har også samlet et knippe turer man kan gjennomføre på egen hånd enten til fots, på sykkel eller med bil. Flere av fjellturene i området er Stikk UT!- turer, forteller Ina som selv tar en fjelltur når muligheten er der.

Nasjonale ikoner
Mange av destinasjonene like ved, er nasjonale ikoner som de aller fleste har hørt om. Geiranger, Trollstigen, Slogen eller kanskje jugendbyen Ålesund, alle innenfor en kort eller litt lenger dagstur fra oss her på Stranda.

Mange av destinasjonene like ved, er nasjonale ikoner som de aller fleste har hørt om.

Åkernesremna
Et stykke inn i fjorden ligger også den sagnomsuste Åkernesremna. Det overvåkede fjellmassivet har blitt gjenstand for både spillefilm og dokumentarer. Fra Hellesylt kan du ta ferge til Geiranger og samtidig få et blikk inn mot fjellsiden som stuper ned i fjorden. Og ønsker du utsikt i verdensklasse, kan du følge den Trondhjemske Postvei fra Herdalen opp til Ljøsetra. Langs verdensarvfjorden finner man også flere fjellgårder det er mulig å besøke. Stemningen som skapes av de mange fossene som suser nedover de bratte fjellsidene skaper en magisk stemning i fjorden. Dette er Norge på sitt beste, i Stranda kommune.

Utsikt og natur i verdensklasse.

– Spør oss i resepsjonen om informasjon om ulike turer. Vi vil mer enn gjerne hjelpe deg med gode opplevelser, smiler Ina.

Ta gondolen til fjells
I umiddelbar nærhet til hotellet ligger Strandafjellet, som er et populært turmål både vinter- og sommerstid. Gondolen opp fjellet Roalden har avgang fredag til søndag i sommersesongen og er et must om du ønsker å se fjorden og fjellene fra luften. Her er det også mange muligheter for fjellturer, sykkelturer og paragliding for dem som ønsker det.

Gondolen opp fjellet Roalden har avgang fredag til søndag i sommersesongen. 

For de tøffeste
– Om man virkelig vil utfordre seg selv, kan man booke seg inn på turer med Uteguiden. De arrangerer alt fra guidede turer med kajakk til rafting, klatring, snorkling og sykkel - for å nevne noe, forteller daglig leder for hotellet og viser til opplevelsesaktøren som ligger like ved.

Foto: Mattias Fredriksson / Visit Ålesund

Kajakk og grotter
Mange turister velger å kurse seg opp i en aktivitet eller to i løpet av sommersesongen. Et av de populære kursene sommerstid, er grunnkurs i kajakk. Etter kurset er du klar for å utforske de mange skattene som gjemmer seg langs fjorden i kommunen. Små nes med mulighet for grilling, hemmelige grotter og spor etter bosetninger fra en svunnen tid. Kan det blir mer spennende enn det?

Frokost
Som alt annet, starter og slutter det med et godt måltid. Det første måltidet på dagen setter startskuddet for aktiviteter og opplevelser, og er i seg selv en gastronomisk opplevelse med røtter i den lokale matproduksjonen. Lokalmat har blitt en viktig del av merkevaren til Stranda kommune, og gjenspeiles også i markedsføringen av produktene. Frokosten markerer at du er kommet til nettopp DENNE Stranda.

Strandaskinke- videoen fra Grilstad AS, som har mer enn en million visninger på YouTube.

– Bygda er kjent for sin gode spekemat, og da blir det både Strandaskinke og Strandamør til frokost. Her får man også anledning til å få med matpakke til dagens aktiviteter. Og om man vil ha en myk og god start på dagen, kan man starte med en time i bassenget, forteller Ina.

Bygda er kjent for sin gode spekemat, og da blir det både Strandaskinke og Strandamør til frokost. 

Kommunen har vært heldige og har enda ikke identifisert noen tilfeller av koronasmitte. Dermed er hotellet koronafritt og trygt for deg som er gjest.

– Vi serverer individuell frokost og tilrettelegger for avstand mellom gjestene, avslutter daglig leder for hotellet på Stranda - et lite sted i verdensklasse langs fjorden mot Geiranger.

Les mer på strandahotel.no.

Velg mellom pakkene Ekte Kjærlighet, Basecamp Standa eller sjekk rabatten om du er medlem av Den Norske Turistforening.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.