Fri Sikt Volsdalsberga
Gå til

Har solgt for 400 millioner - møt noen av kjøperne

Fri Sikt Volsdalsberga har allerede solgt leiligheter for over 400 millioner kroner. En av kjøperne falt så pladask for prosjektet at han nå flytter hjem til Ålesund etter 44 år i «utlendighet».

Roger Zahl Ødegård (62) hadde planlagt en pensjonisttilværelse i Tigerstaden, men nå bytter han ut sin flotte leilighet i attraktive Bjørvika i Oslo med fødebyen og Fri Sikt Volsdalsberga.

Roger Zahl Ødegård bestemte seg for Fri Sikt Volsdalsberga for seks år siden. 

– Jeg husker fortsatt den dagen for seks år siden da jeg satt på Svalbard og koste meg med Sunnmørsposten. Jeg fikk omtrent hakeslipp da jeg så Fri Sikt Volsdalsberga presentert i avisa. Det var fantastisk flott og jeg bestemte meg vel mer eller mindre der og da, forteller en entusiastisk Roger Zahl Ødegård. Uten Fri Sikt Volsdalsberga tviler han på at han hadde valgt å flytte fra Bjørvika, den gode «New York»-følelsen, et fantastisk miljø og et suverent kultur- og fritidstilbud.

Les mer om Svalbards tidligere kultursjef lenger nede i saken, og sjekk videoen hvor Roger forteller om hvorfor han falt for Fri Sikt Volsdalsberga.

En helt ny bydel
Det er en helt ny bydel som er i ferd med å reise seg på Volsdalsberga, eller rettere sagt Volsdalsneset, tett på Borgundfjorden og alle natur-elementene. Utsikten over Sunnmørsalpene er storslått. Uteområdet blir flott og særpreget. Det legges til rette for både bading, rekreasjon og turstier rett utenfor stuedørene.

Bla deg gjennom utsikten fra leilighetene og uterommet i Fri Sikt Volsdalsberga med muligheter for bading og rekreasjon rett utenfor stuedøra. Illustrasjoner: Nielstorp+ arkitekter.

Seks hus med til sammen 159 leiligheter – absolutt alle med utsikt – skal bygges i tre etapper. I Ålesund er dette et helt enestående boligprosjekt.

Kjempesalg
– Interessen har vært veldig stor, og vi har allerede solgt leiligheter for over 400 millioner. I Hus 6 som ligger lengst ned mot vannkanten er samtlige leiligheter solgt. Av alle de tre husene som inngår i byggetrinn 1, er hele 59 av totalt 66 leiligheter nå solgt, forteller Geir Kristian Ødegård, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1 som står for salget av boligprosjektet.

Eiendomsmegler Geir Kristian Ødegård om Fri Sikt Volsdalsberga.

Muligheter og alternativer
Også på byggetrinn 2 og 3 (høyhuset med 14 etasjer) er det solgt leiligheter selv om disse ikke vil være ferdigstilt før fjerde kvartal 2022 og fjerde kvartal 2023. Eiendomsmegler Geir Kristian kan fortelle at han har mange interessenter i alle aldersgrupper på blokka.

Er du nysgjerrig på prosjektet, eller på boligjakt, så ber han deg ta kontakt for å vise deg mulighetene og alternativene med leiligheter i alle prisklasser. Eller du kan selv sjekke ut prosjektet her. Vil du oppleve Fri Sikt Volsdalsberga og se noen av leilighetene, er det visning 9.september fra 17.00 til 19.00.

For folk flest
Fri Sikt Volsdalsberga er et boligprosjekt for folk flest. I byggetrinn to og tre koster halvparten av boligene faktisk under 4,9 millioner kroner. Samtidig er det et stort spenn i både størrelser og pris – fra to millioner til 20 millioner for toppleiligheten på 250 kvadratmeter i høyhuset med hele 14 etasjer.

Få inspirasjon og sjekk ut hvordan noen av leilighetene i Fri Sikt Volsdalsberga kan innredes. Illustrasjoner: Fantastiske Osberget, H5 Property og Maestromedia.

Bølgeskvulp og sjøluft
Den 62 år gamle AFP-pensjonisten Roger Zahl Ødegård er på helgebesøk hos sin 88 år gamle mor i barndomshjemmet i Skarbøvika, og har tatt turen ned på Volsdalsneset for å sjekke fremdriften, trekke inn den sunnmørske sjølufta, høre bølgeskvulpet og nyte utsikten mot Sunnmørsalpene. Første kvartal 2021 er både han og de 66 leilighetene i byggetrinn 1 innflyttingsklare.

– Det blir spesielt å flytte tilbake til Ålesund. Ringen er sluttet etter 44 år, men her blir det godt å bo, sier Roger og peker opp mot leiligheten i 6.etasje i Hus 6, det som ligger nærmest vannkanten.

Svalbards kultursjef
Etter noen år i Oslo og Stockholm gikk turen til Svalbard. Der jobbet han både med reiseliv og kultur før han ble kultursjef som han var helt frem til i år. På Svalbard ble han hedret for sin store innsats for lokalsamfunnet med den høythengende Longyearbyens kultur- og samfunnspris.

Se og hør hvorfor Roger Zahl Ødegård falt for Fri Sikt Volsdalsberga.

Lite som fristet
Roger forteller at han flere ganger har lekt med tanken om å flytte hjem, men på boligmarkedet var det lite eller ingenting som fristet før Fri Sikt Volsdalsberga.

Må bo godt
– Det å bo godt betyr mye for meg. Jeg er opptatt av bolig, arkitektur, omgivelser, sentrumsnær beliggenhet og utsikt. Med Fri Sikt Volsdalsberga får jeg i pose og sekk og vel så det. Jo, jeg gleder meg, sier Roger Zahl Ødegård.

Superfornøyde samboere
Gleder seg er nok bare fornavnet for Rogers nye naboer, samboerne Elin Larsen Sæther (28) og Eirik Vartdal (31). De sikret seg favorittleiligheten sin etter loddtrekning. Nå er begge superfornøyde og utålmodige etter å kunne flytte inn i fjerde etasje i Hus 6, nærmest sjøen.

– En kanonbra totalpakke som matcher våre boligønsker helt perfekt, sier Elin og Eirik om Fri Sikt Volsdalsberga. 

– Beliggenheten!  Det var den som trigget oss. Fri Sikt Volsdalsberga har alle de kvalitetene vi liker. Sentrumsnært og landlig. Umiddelbar nærhet til sjøen og byfjellet Aksla med sine turmuligheter. Kyststi og tur- og treningsstier. Høy standard, flott og tiltalende uteanlegg med bademuligheter og rekreasjon. For oss er dette en kanonbra totalpakke, forteller Elin og Eirik.

Begge er oppvokst i Ålesund og begge jobber i bank. Elin i Sparebanken Møre og Eirik i Nordea.

Naboer til Fri Sikt Volsdalsberga
I dag bor de like ved Fri Sikt Volsdalsberga i en mindre leilighet på Øvre Volsdalsberga som de kjøpte som studenter. Som nærmeste nabo til prosjektet, var de tidlig på i prosessen for å sikre seg en Fri Sikt Volsdalsberga-leilighet. De trives svært godt i området, og Volsdalsberga er noe de absolutt ikke vil gi slipp på i nær fremtid.

Eirik og Elin var egentlig ikke på boligjakt, men skjønte at de kanskje aldri ville finne noe som de fant så attraktivt. 

– Da megleren ringte var det full jubel. Vi trakk vinnerloddet. 75 kvadratmeter til en pris som passet oss bra. Med morgensol og kveldsol, helt ved sjøkanten, og med utsikt mot Sunnmørsalpene, Slinningsbålet og Sukkertoppen kommer vi til å stortrives, sier Elin.

Et enestående boligprosjekt i Ålesund – 159 leiligheter i en ny bydel.

De var egentlig ikke på boligjakt da de begynte å sjekke ut Fri Sikt Volsdalsberga-prosjektet. Underveis i prosessen ble de mer og mer overbeviste om dette var noe de bare måtte gå for.

– Vi ville kanskje aldri finne noe lignende som matchet våre ønsker så perfekt, sier Elin og Eirik.

Gleder og gruer seg
I en tomannsbolig i Fagerlia ønsker Ragnhild Lovise Opskar (71) og Bjørn Worren Hellevik (80) oss velkommen. Også de på vei inn i Fri Sikt Volsdalsberga, i samme huset som Roger, Elin og Eirik – alle snart naboer uten pr. i dag å vite om hverandre.

- Her har vi bodd godt siden vi flyttet sammen for 20 år siden. Vi stortrives i Fagerlia. Derfor både gruer og gleder vi oss til å flytte til noe nytt i godt voksen alder, forteller det blide og trivelige paret. 

Se og hør hvordan Bjørn (80) og Ragnhild (71) leita i flere år – så dukket plutselig Fri Sikt Volsdalsberga opp.

Må flytte
For ti år siden fikk Bjørn konstatert artrose i begge knærne. Utsikten til å klare trappene i den to etasjers boligen var dårlige, og de to begynte å se seg om etter en leilighet med alt på et plan. Nå er avgjørelsen tatt.

Color Line Stadion
Bjørn betror seg til oss med et smil at det kommer noen tårer rett som det er når han tenker på at de snart skal forlate Fagerlia og de fantastiske naboene.

– Du får trøste deg med at du kommer enda nærmere Color Line stadion hvor du jo er innom hver eneste dag uansett, sier Ragnhild med et glimt i øyet, og Bjørn ler godt.

AaFK
Bjørn er en ekte AaFK-patriot og medlem av styret i Seniorgruppa. Ragnhild jobber fortsatt som vernepleier og er varamedlem til bydelsutvalget.Bjørn er utdannet ingeniør med fartstid på både Liaaen og Ulstein.

Utsikt var et ufravikelig krav til nytt bosted for paret Ragnhild Lovise Opskar og Bjørn Worren Hellevik. 

Må ha utsikt
De var innom flere prosjekter i jakten på et nytt bosted. Utsikt var et ufravikelig krav. Rosehagen var lenge et alternativ før prosjektet ble skrinlagt. Etter hvert ble de kjent med planene for Fri Sikt Volsdalsberga – og fri sikt ble det.

– Det er et flott boligprosjekt og uten tvil det beste alternativet for oss. Beliggenheten er enestående, utsikten praktfull og som tidligere båteiere og fortsatt båtentusiaster bor vi tett på det maritime. Så det er klart at vi også har store forventninger. Dessuten har vi et lite landsted nær Valldal som vi bruker mye på sommeren. Den kombinasjonen tror vi blir kjempebra, sier Ragnhild og Bjørn.


Elegant arkitektur gir utsikt for alle

Denne perlen av et område fortjener en kvalitet og en arkitektur som ivaretar den unike beliggenheten, sa arkitekt Niels Torp da han gikk seirende ut av arkitektkonkurransen blant 24 nordiske arkitektkontorer.

Nielstorp+ arkitekter maktet det ingen av konkurrentene klarte: Å skape utsikt fra samtlige leiligheter i Fri Sikt Volsdalsberga.

Niels Torp og Nielstorp+ arkitekter maktet å skape utsikt fra samtlige leiligheter i Fri Sikt Volsdalsberga-prosjektet.  

– Vårt mål var å skape unike leiligheter ved å trekke fjordutsikten dypt inn i alle leilighetene forklarer Niels Torp, en av veteranene i norsk arkitektur.

Eie noe unikt
Et gjennomgangstema i kontorets boligprosjekter er fokuset på å skape gode bomiljøer hvor både de private og de offentlige arealene er nøye gjennomtenkt. Gode, åpne boliger med utsikt over fjorden kombinert med felles sosiale møteplasser gir de heldige beboere følelsen av å eie noe unikt samtidig som man er en del av et felleskap.

Aker Brygge
Nielstorp+ arkitekter har tegnet flere store og kjente bygg som Vikingskipet på Hamar, masterplanene for Tjuvholmen og flere av byggene både der og på Aker Brygge.

Derfor er det enestående
– Arkitekturen, beliggenheten og kvalitet. Det mener jeg er tre stikkord som gjør Fri Sikt Volsdalsberga til noe helt spesielt og enestående, sier Christian Young, leder for selskapet Fri Sikt Volsdalsberga som er utbygger for et av de største byggeprosjektene i Ålesund.

Høy standard
God takhøyde og store, moderne vindusflater gjør alle leilighetene luftige og lyse. Samtlige har balkonger eller terrasser, og mange av leilighetene har flere, slik at solen kan nytes fra morgen til kveld. Samtlige leiligheter har vinduer med 3-lags glass, vannboren gulvvarme og svært god standard.

Alle kjøpergrupper
– Vi er så langt svært godt fornøyde med salget på første byggetrinn, og det er stor interesse for og rundt prosjektet. Leilighetene er ikke blant de dyreste så derfor treffer det alle kjøpergrupper, mener Young. 

   Dette er Fri Sikt Volsdalsberga

 • 159 leiligheter fordelt på seks hus skal bygges i tre etapper.
   
 • Byggetrinn 1 ferdigstilles første kvartal 2021 og består av tre leilighetsbygg med totalt 66 leiligheter. Det blir i alt 14 ulike leilighetstyper.
   
 • Byggetrinn 2 ferdigstilles fjerde kvartal 2022 og består av to leilighetsbygg med totalt 47 leiligheter. Det blir i alt 11 ulike leilighetstyper.
   
 • Peab K. Nordang er totalentreprenør på byggetrinn 1 og 2.
   
 • I tillegg er et høyhus på 14 etasjer planlagt som byggetrinn 3, med estimert ferdigstillelse fjerde kvartal 2023.
   
 • Leiligheter i alle prisklasser fra 2 til 20 millioner.
   
 • Utbygger er Fri Sikt Volsdalsberga AS som eies 60 prosent av Ulsmo Eiendom og 40 prosent av Peab Eiendomsutvikling Nord.
   

Les mer om Fri Sikt Volsdalsberga her


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.