Storgata 25
Gå til

Historisk sus, kontor og p-plass midt i byen?

Er du på jakt etter urbane kontorlokaler med egne parkeringsplasser midt i byen og alt i nærheten, bør du sjekke ut Storgata 25. I bygget regjerte i sin tid både Sunnmørsposten og Nordre Sunnmøre herredsrett.

– Her sitter det mye historikk og mange historier i veggene, smiler Jan Ove Steffensen og tar oss med på en nostalgisk rundtur i bygget hvor han selv arbeidet i mange år som utvikler i Sunnmørsposten.

Jan Ove Steffensen tar oss med på en nostalgisk rundtur i bygget: 

Midt i mørøyet
For de som ønsker å kunne jobbe og parkere midt i byen, burde lokalene være en innertier. Alt finnes i den umiddelbare nærhet som hotell, gjesteparkering, hurtigbåt, kafeer, spisesteder og byens alle andre fasiliteter.

Nytt avishus
Ved inngangen til 1960-årene vokste Sunnmørsposten ut av lokalene i Grimmergata 2 hvor «Vigrabibelen» hadde holdt til siden 1906. Løsningen ble nybygg i Storgata 25. I 1961 kunne Sunnmørsposten flytte inn i eget, moderne avishus.

Storgata 25 i 1967 da Sunnmørsposten flyttet inn og i dag. 

Nyheter og dommedag
Innenfor disse veggene ble det i 42 år produsert og publisert utallige små og store nyheter, gode og dårlige, morsomme og dramatiske. Til glede og ergrelse for sumpens mange lesere gjennom generasjoner. Og her var det dommedag for små og store kriminelle som fikk sin straff i Nordre Sunnmøre herredsrett. I en periode var med andre ord både den tredje og fjerde statsmakt samlet under samme tak.

Sluk i taket
– Da Sunnmørsposten måtte utvide bygget i 1974, ble jeg kastet inn i rolla som byggleder. Bortsett fra en sluk som havnet midt i taket over fotoavdelingen, gikk det ganske bra. Bygget står jo her fortsatt, ler Jan Ove Steffensen som er daglig leder i selskapet som eier Storgata 24 hvor det kan tilbys skreddersydde kontorlokaler i alle størrelser.

Alt finnes i den umiddelbare nærhet som hotell, gjesteparkering, hurtigbåt, kafeer, spisesteder og byens alle andre fasiliteter.

Leietakere
I dag huser ANS Storgaten 25 dataleverandører, frisør, psykologer, reisebyrå, musikkskole, og konsulentfirma og Fellesverket Dragen. Fellesverket Dragen er Røde Kors sin satsing på kultur- og aktivitetshus for barn og ungdom i Ålesund sentrum, forteller Steffensen.

Lokalene
De tre første etasjene er fylt opp med kulturaktiviteter og nå ønsker ANS Storgata 25 flere leietakere i de tre øverste etasjene.  Tilgjengelige ledige lokaler strekker seg fra 10 til 750 kvm.

Bli med på en tur rundt i lokalene i Storgata 25.

Fleksible
ANS Storgaten 25 disponerer rundt 30 egne parkeringsplasser, og er nærmeste nabo til Aksla Parkering. Bygget er godt forspent på datasiden med et stort sentralt datarom og to fiberleverandører.  Bygget er tilknyttet fjernvarme med konvektorer og radiatorer som varmekilder. Storgata 25 har to alternative innganger; i Storgata og i Skaregata. Begge trapperommene har heis.

Bygget er godt forspent på datasiden med et stort sentralt datarom og to fiberleverandører. 

– Lokalene er som nevnt fleksible og vi vil kunne tilpasse det meste etter behov, sier Jan Ove Steffensen som ber interesserte ta kontakt for ytterligere informasjon på telefon 928 23 400.

Her kan du sjekke ut noen av de ledige lokalene i Storgata 25

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.