Sunnmørsbadet Fosnavåg
Gå til

Perfekt å reise hit for barnefamilien i sommer

Sunnmørsbadet er en av de virkelig store familiefavorittene i regionen. Her kan både små og store, yngre og eldre boltre seg på hele 6400 kvm fordelt på flere basseng og fasiliteter.

Badevakten Filip Frøystad står parat til å hjelpe enhver som kommer. 22-åringen fra Tjørvåg jobber som kveldsvakt, men i sommer skal han jobbe mye og gleder seg stort til å ta imot alle besøkende.

Filip Frøystad er en av badevaktene du treffer i sommer. Foto: FLY 

Gleder seg
– Det kjekkeste med jobben er å hilse på alle badegjestene. Alle er som regel veldig glade og fornøyde, og det skjønner jeg godt når de kan senke skuldrene og nyte tiden her hos oss, forteller badevakten og studenten.

For de aller minste
På Sunnmørsbadet kan de aller minste kose seg i trygge og gode omgivelser. Her har de en egen barnelagune med flere attraksjoner som er artige for de minste.

– Det er forskjellige leker og vann som spruter opp på mange plasser. Vannet er passe varmt og er bare 40cm dypt, perfekt for den minste i familien, forklarer Filip.

De minste går sent lei i barnelagunen. Foto: FLY 

For de litt større
For de litt større barna er det masse gøy de kan utforske og ha glede av. De har nok boltreplass og mange nok kule attraksjoner til ikke å gå lei eller kjede seg et sekund.

– Vi har både bølgebasseng med egen strømkanal som settes i gang titt og stadig. På det grunneste i bølgebassenget er det ulike fontener som de kan leke med, krype under eller springe gjennom. Vi har også sklie for de minste, denne er en favoritt, sier Filip. 

Bølgene treffer godt hos de mellomste. Foto: FLY 

For de største barna
De største barna går seint lei de også. Her det virkelig ingen grunn til å spare på kruttet. Det er både sklier og stupetårn med høyder fra en, tre og fem meter.

– Favoritten hos de største barna er nok sklia med egen tidtaker. Ingenting er så gøy som å konkurrere med hverandre og se hvem som er raskest ned, forteller badevakten fra Tjørvåg. 

Tidsrekorden på store sklia er 05:87, klarer du å slå den? Foto: FLY 

Bursdagsfeiring
For de som er så heldige å ha bursdag i sommer, kan man også holde bursdagsfeiringa på Sunnmørsbadet. Det er en klar favoritt. Her kan bursdagsbarn og bursdagsgjester feire i  vann med plask og sprell og med mat og drikke i kafeen.

For de voksne
– Vi har ikke glemt de voksne her på Sunnmørsbadet. Her kan de bestemme tempoet selv, roe ned eller trene om de ønsker det. Det er boblebad, steambad, badstue og konkurransebasseng. Og ikke overraskende nok er sklia og stupetårna ganske populære hos foreldrene også – kanskje for å tøffe seg for barna sine, forteller Adm. leiar Marlene Igesund hos Sunnmørsbadet.

Marlene Igesund forsikrer om at de voksne ikke skal kjede seg på Sunnmørsbadet. Foto: FLY 

Våt kafé
På Sunnmørsbadet er det ingen fare for å gå sulten for lenge – du kan få deg mat i både resepsjonen og inne i hallen.

– Vi har både varm og kald mat, bagetter, salater, pølse, burger og fish & chips. Vi har også en glutenfri meny, forklarer Igesund.

Lurt å komme tidlig
Sunnmørsbadet håper på mange badeglade gjester i sommer, og oppfordrer besøkende til å komme tidlig på dag når badet åpnes, eller litt ut på ettermiddag.

– Dersom du er morgenfugl, kom gjerne på morgenbading mandag eller torsdag. Da har vi god boltreplass for små og store, forteller Igesund.

Marlene og Filip minner om en viktig baderegel, som det står på t-skjorta, alle må dusje naken både hode og kropp før de skal inn til badebassengene. Foto: FLY 

Pakketilbud
Sunnmørsbadet samarbeider med andre aktører i nærheten. Familier som ønsker å ta det rolig og bli lenger kan kombinere badeopphold med både restaurant og overnatting på Thon Hotel Fosnavåg. For de som virkelige ønsker full pakke på tur, går det an å kombinere bading med overnatting og kino på Fosnavåg konserthus. Alt til familievennlige priser.

For mer informasjon om alle tilbudene, sjekk ut

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.