Mostein Boligutvikling AS
Gå til

– Midt i blinken

Mostein skal bygge 30 nye eneboliger i kjede i Eikenosvågen. Med fire soverom, et boligareal fra 175 til 185 kvadratmeter og en pris på rundt seks millioner kroner er dette en perfekt match for familien Punsvik på fire.

– Beliggenheten, størrelsen, pris, design og kvalitet er midt i blinken for oss. Vi har besøkt flere Mosteinhus og er kjempefan av boligene, materialvalget og planløsningene, sier Vebjørn Riibe Punsvik og kona Eneli Rosenberg Punsvik.

Idyllisk
Den aktive familien med barna Emil på fire og et halvt år og lille Luca på snart to måneder, stortrives på Flisnes og vil bli boende i området med nærhet til fjord, fjell og flotte turmuligheter. Eikenosvågen ligger idyllisk til øverst på Flisneset i Ålesund, tett på Flisnesfjorden og med utsikt til Sunnmørsalpene. 

Se og hør hvorfor Mostein-prosjektet er midt i blinken for småbarnsforeldrene Eneli og Vebjørn Punsvik. Video: Håkon Haram, SMP Brand Studio.

Mostein-signatur
– Våre 30 nye eneboliger i kjede i Eikenosvågen skal bygges med kjent Mostein-signatur i et moderne formspråk og design, store glassflater, stramme linjer, høy standard og ekstra stor takhøyde. I likhet med Kristoffergarden Åse Allé og Krohntunet har også Eikenosvågen fokus på smarte, gjennomtenkte løsninger og valg av materialer som gir mindre vedlikehold, forteller daglig leder og andre generasjon «Mostein», Daniel Lausund.

Sjekk ut boligene. Her får du mye for pengene og kvadratmeterprisen er blant de beste på nybygg i området

Bolig å vokse i
De romslige boligene på henholdsvis 175 og 185 kvadratmeter, har terrasser i begge etasjer, gode solforhold, stor åpen stue/kjøkkenløsning og inngangsparti med carport. På gulvene vil det ligge eik og på baderom og våtrom er det 60 ganger 60 fliser. Daniel beskriver prosjektet som svært familievennlig, og med fire soverom er det en bolig som en familie kan «vokse» i. Man kan også få skreddersydd andre planløsninger om man ønsker det.

Blant de rimeligste
Vebjørn mener de får svært mye kvalitet og bolig for pengene. Prisen er en av flere parametere som gjør Mosteinboligene til et midt-i-blinken-prosjekt for familien.

– En analyse vi har gjort av kvadratmeterprisene på nye boliger i området, viser at vi er blant de rimeligste. Forklaringen er at vi bygger forholdsvis konsentrert på Eikenosvågen og at vi var tidlig ute med tomtekjøpet, forklarer Daniel Lausund.

Kvalitetsprosjekter
Mostein har et ufravikelig mål om å stå for attraktive kvalitetsprosjekter. Det handler om gode, innovative løsninger i materialvalg, energi, smarte planløsninger, spennende design, dyktige håndverkere og bruk av kvalitetsmaterialer som gjør boligene tilnærmet vedlikeholdsfrie. Man skal få følelsen av noe enestående – gjerne også evigvarende- når man trår inn i et Mosteinhus.

Endelig er Mostein i gang på Eikenosvågen og daglig leder Daniel Lausund forteller hvorfor dette blir et attraktivt prosjekt. Video: Håkon Haram, SMP Brand Studio.

Treffer med nye planer
Opprinnelig var prosjektet i Eikenosvågen tenkt med litt mindre boliger på rundt 110 kvadratmeter, men Mostein har fått mange tilbakemeldinger på at boligene bør ha fire soverom og være over 150 kvadratmeter store.

– Etter å ha analysert markedet i Flisnes-området fant vi fort ut at slike boliger mangler her. Det bygges mye bra, men de fleste boligene er på rundt 100 kvadratmeter, sier Daniel Lausund.

Vil ha større plass
Og det er nettopp ønsket om litt større plass som er årsaken til at familien Punsvik i ett års tid har vært på utkikk etter ny bolig i Flisnes-området. De flyttet inn i en helt ny 112 kvadratmeter stor bolig i Øllsvikvegen i 2012.

Bli inspirert! Kort vei til alt og omkranset av det vakreste Sunnmøre kan by på av natur. Video: Håkon Haram, SMP Brand Studio.

Stortrives i området
– Vi stortrives på Flisnes og ønsker ikke å flytte ut av området. Samtidig fant vi fort ut at vi ønsker å flytte rett inn i en ny bolig som vi gjorde i 2012. Med to små barn har vi ikke tid til oppussing slik mange av de eneboligene vi har sett på krevde, forteller Vebjørn.

Fjord og fjell
Det var jobben som fysioterapeut på sykehuset som førte ham til Ålesund i 2008. Han vokste opp i Rognan i Saltdal kommune i Nordland, og har derfor alltid hatt sans for å bo i flott natur blant fjord og fjell. Også kona Eneli som er fra Estland, har falt for Flisnes-området og den Sunnmørske naturen. Begge liker å bruke de mange turmulighetene i området.

Flott natur omkranser Ekenosvågen – samtidig er Moa og alt annet du trenger like i nærheten

Alle muligheter
– Beliggenheten ved foten av Emblemsfjellet er veldig bra med nærhet til Olavågen og kjempefine bademuligheter, rett ved siden av ligger Havnevika, og det er kort vei til to dagligvarebutikker. Med Emblemsfjellet, Eikenosen og nærheten til Sunnmørsalpene er det flotte turmuligheter og under ti minutter til Moa og Breivika, forteller Daniel Lausund.

Stor lekeplass
Vebjørn og Eneli trekker også frem de gode fellesarealene i prosjektet som et stort pluss. I samarbeid med Ålesund kommune bygger Mostein en stor kvartalslekeplass med lekeapparater nok til å holde de yngste aktive i timevis. Denne kommer i tillegg til de to lekeplassene som bygges i selve boligfeltet.

Tre lekeplasser for de minste og de litt større barna 

Attraktive for flere
Med tilnærmet vedlikeholdsfrie boliger, små, lettstelte plener og skreddersydde planløsninger om man ønsker det, tror Daniel at også godt voksne par vil finne boligene attraktive. Flere par hvor barna har forlatt redet, har alt reservert en Mosteinbolig i kjede på Eikenosvågen.

Les mer om boligprosjektet her

Klare til å signere
– Før boligene er annonserte er fire boliger reserverte og flere av disse er klare til å signere kontrakt. Entreprenør på grunnarbeid er alt i gang og vi regner med at de første boligene er leveringsklare i slutten av 2022, sier Daniel Lausund.

Bli med på innsiden av designboligene i Eikenosvågen

Blant de som er klare til å signere er Eneli og Vebjørn som nå ønsker seg mange gode naboer i Eikenosvågen. Sjekk ut boligvelgeren eneboligene i kjede

Sjekk ut ledige boliger og priser i boligvelgeren 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.