– Så, nå må du stå stille, sier Sunniva. Evita blir litt urolig når det er mange folk rundt. Hesten får et eple, som går ned på høgkant. Sunniva begynte med hest i tredjeklasse. Det ble et par års avbrekk, men så åpna det seg ei mulighet til å passe og ri Evita. Etter snart ett år begynner de å kjenne hverandre godt.

– Evita er veldig sta, men snill. Hun sparker ikke. Så lenge en er streng og tydelig når en rir, går det bra, sier Sunniva, og børster Evita så håra står som ei sky rundt dyret.

Det er røytetid. Den dyreglade 15-åringen har både katt, hund og hamster. Å kjøpe hest er en langt større investering. Men én dag. Kanskje.

Stiller opp

Sunniva er i Bakkane Stall på Humla tre ganger i uka fast, men det blir gjerne oftere. Hun trår også til hvis islandshesten Hördur eller Ohio, en blanding av svensk halvblods og tinker, trenger stell.

– Det er så greit med Sunniva. Hun kan som regel stille opp hvis jeg må jobbe seint, forteller Sandra Maria Myklebust (20).

Drar fingrene gjennom luggen til Hördur. Den står rett til værs over lure øyne. Han er kjent for å finne på noen pek. Som å gå ut i grøfta når de er på tur. Men ellers oppfører han seg fint, forsikrer eieren.

– Hördur er verdt all tid og alle penger jeg har brukt. Jeg er veldig glad i han, sier Sandra. Som håper de kan holde sammen til han blir gammel.