Datteren forteller at moren er glemsk og husker dårlig, og hun mener mannen bevisst har utnyttet situasjonen.

Tok ut penger

Ifølge datteren ble moren med mannen i bil for å ta ut penger. Politiet har overvåkingsbilder som viser at mannen to ganger har tatt ut penger med kvinnens minibankkort.

Ved et annet tilfelle tok han henne med til en butikk, hvor det ble tatt ut flere tusen kroner. Til sammen dreier det seg om et beløp på nær 30.000 kroner. Mannen har lagt kortene på bordet overfor politiet, og saka ender trolig med tilståelsesdom.

– Jeg synes det er forferdelig at de skal gå rundt og lure gamle folk, forteller datteren.

Oppsøkt hjemme

Hun forteller hvordan mannen oppsøkte mora hennes hjemme, og sa at eneboligen hennes trengte ny maling. Ifølge datteren dreide det seg om maling av en del listverk og karmer på huset.

– Det var svært dårlig arbeid og det er klattet utenpå gammel maling som burde vært skrapt og pussa. Han skal selv ha sagt til politiet at arbeidet ikke var verdt en krone, forteller hun.

Mannen skal ha gitt uttrykk for at han ville gjøre opp for seg.

Les også: Politiet med varsko om useriøse håndverkere

overpriset: Politioverbetjent Eivind Klokkersund sier malejobben var betydelig overpriset. Foto: Alexander Worren

Ferdig etterforsket

Politiet bekrefter at de har hatt saka til etterforskning, og at vedkommende er siktet for bedrageri etter straffelovens paragraf 371.

– Familien tok kontakt med politiet som nå har etterforsket saka ferdig. Den er sendt til tingretten med forslag om at den blir avgjort ved tilståelsesdom, forteller seksjonsleder Eivind Klokkersund for økoteamet hos politiet i Ålesund.

Han forteller at politiet får en del saker på sitt bord hvor folk ikke er fornøyd med ulike håndverkertjenester.

– Men i denne saka var det nok ekstra tydelig at arbeidet ikke sto i stil til beløpet som var betalt for arbeidet. Det var betydelig overpriset, sier Klokkersund.