Politiet med varsko om useriøse håndverkere

Råder folk til å grundig sjekk - og ikke betale kontant.

Politioverbetjent Eivind Klokkersund  Foto: Alexander Worren

Forbruker

Årlig advarer politiet mot omreisende håndverkere som ikke følger norske regler. De siste ukene er det registrert aktivitet lenger sør på Vestlandet – og vegen er ikke lang til Sunnmøre, påpeker politiet.

– I sakene de siste årene lokalt har håndverkerne gjerne kommet fra Polen, eller andre østeuropeiske land. Hovedmennene som inngår «kontrakt» og krever inn penger, har ofte vært britiske statsborgere, sier seksjonsleder Eivind Klokkersund for økoteamet til politiet i Møre og Romsdal.

Han forteller at politiet får inn langt flere tips enn før om useriøst arbeid, noe som gjør det enklere å kartlegge og følge opp aktiviteten.

Les også: Eldre kvinne lurt for titusener for malejobb (krever abonnement)

Samtidig samarbeider politiet med Skatteetaten og Arbeidstilsynet for å motvirke såkalt arbeidsmarkedskriminalitet.

Om Skatteetaten blir kjent med konkrete oppdrag, advarer de gjerne kundene om mulige konsekvenser av å ikke følge reglene.

Arbeidstilsynet opplever ofte at firma som har blitt stanset i arbeidet, dukker opp et annet sted i landet for nye oppdrag.

Les flere forbrukersaker på smp.no


Fakta:
  • Folk advares generelt mot å inngå avtaler med håndverkere som tilbyr tjenester ved dørsalg.
  • Vær oppmerksom på at registrering i Brønnøysundregistrene og merverdiregisteret, ikke er noen garanti for at virksomheten er seriøs.
  • Betal aldri kontant.
  • Du kan sjekke firmaet på nettstedet www.handlehvitt.no.
  • Kilde: Arbeidstilsynet