Drømmer om å lansere eget videospill

Sondre Dragsnes og Øystein Eiksund har en spesialistprofil som ikke alle har. Den har de brukt til å utvikle et videospill.

Presenterte Sondre Dragsnes forteller om spillet som han og Øystein Eiksund har utviklet.  Foto: Nils Harald Ånstad

Daglig leder Merete Alnes Mostue i Spesialistbedriften, en bedrift av spesialister med Aspergers syndrom.  Foto: Nils Harald Ånstad

Forbruker

De to har samarbeidet med Spesialistbedriften, en bedrift av spesialister med Aspergers syndrom.

– Vårt mål er å gi mennesker med aspergers et reelt tilbud om jobb. Dette gjør vi enten via arbeidsoppgaver i egne lokaler eller utleie til næringslivet, kan Merete Alnes Mostue fortelle. Hun er daglig leder for Spesialistbedriften i Ålesund.

Vil lansere

Sondre er selvlært spilldesigner mens Øystein er utdannet illustrator ved Norges Kreative Høyskole. De to har jobbet med spillet i over et år og begynner å bli klar til å lansere det.

– For å få til det må vi bestemme om vi skal etablere et spillselskap her eller om vi skal leie oss ut til et allerede eksisterende spillselskap og lansere spillet på den måten. Dessuten må vi få spillet gjennom visse krav fra distribusjonssider, forklarer Sondre.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Interessant

Spesialistbedriften har allerede fått positiv respons på spillet av næringslivet. Blant annet har Spillmakerlauget vist interesse.

– Det finnes interesseorganisasjoner som vil ivareta det vi fokuserer på. Vi håper å enten kunne opprette et spillselskap i samarbeid med Spillmarkerlauget, eller å leie ut våre svært dyktige spillgründere, Øystein og Sondre, til dem, sier Arne Bjørdal som er mentorleder for Spesialistbedriften.

Drama

Videospillet til de to guttene er i sjangeren hverdagsdrama. Det er et spill som viser hvordan det er å ha Aspergers syndrom.

– Det kalles en «vision novel». Det vil si at det er mye stillbilder og tekst, og man må lese og trykke på henvist knapp for å komme videre. Aldersgrensen på spillet er 16 år, sier Øystein.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Spillet handler om Gunther som har Aspergers. Han holder seg til sine to nære venner og foretrekker å prate med voksne. Antagonisten i spillet, Leslie, gjør livet surt for alle som provoserer ham, og oppgaven til Gunther er da å sette en stopper for dette, legger Sondre ut.

De to tror at spillet kan slå an om de får til en avtale om lansering.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Forbruker