Bor i Norges vakreste hjem

Fredag ble det klart at Amalie Fagerli og Ole Johnny Gamlem fra Haram vant kåringen av Norges vakreste hjem.
Forbruker

Det gamle gårdshuset Svenngården i Eidsvik sjarmerte juryen i så stor grad at de mente hjemmet fortjente førsteplassen i konkurransen som ble arrangert av magasinet Boligpluss.

– Amalie har blandet materialer, farger og detaljer på en mesterlig måte, og skapt en helt personlig stil i huset i Eidsvik. Det er virkelig prisverdig å klare å få en kabeltrommel til bli et stilig spisebord, og en søppeldunk til å bli et stemningsfullt innslag i stuen, kommenterer juryleder og magasinredaktør Birthe Midtun.

Se bildeserie: Her er Norges vakreste hjem

An-Magritt Moen fra Tomter i Østfold vant folkeprisen da vinnerne ble offentliggjort på TV 2-programmet God Morgen, Norge fredag.

Fikk vinnerbeskjeden

Amalie Fagerli forteller at hun først ikke trodde på beskjeden som kom på telefon mens hun var på veg hjem fra jobb.

–Heldigvis var det ikke jeg som kjørte, for da hadde jeg sikkert kjørt av vegen. Jeg måtte spørre mange ganger om det virkelig var sant. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne med så mange fine hus. Det er nesten for godt til å være sant, legger hun til.

Ikke design-fiksert

Amalie bedyrer at hun ikke er opptatt av å følge trender, og heller blir inspirert at ting som ikke nødvendigvis «hører hjemme» i interiørsjangeren.

– Vi prøver å bevare den originale stilen i huset og modernisere det, uten at det blir retroinspirert eller minimalistisk, forteller hun.

Dyre designmøbler er ikke blant favorittene: – Absolutt ikke, det skal ikke koste så og så masse, eller være det og det merket, forteller hun.

Et temmelig dyrt Smeg-kjøleskap og en Tolix-krakk har likevel funnet vegen over dørstokken - og det er ingen tvil om at Eidsvik-jenta med egen interiørblogg er mer enn gjennomsnittet interessert i interiør.

Totalforvandling

Selv om kåringen først og fremst er en interiørkonkurranse har Amalie og samboeren gått lang grundigere til verks med huset de overtok i 2006. Hun har tidligere fortalt hvordan de holder på å sette huset tilbake til den opprinnelige stilen med vinduer og utvendig kledning.

Les også: Eidsvik-familie i interiørfinale
Les også: Fra «spøkelseshus» til drømmehjem

Med andre ord er det mange timers arbeid som er lagt ned, og paret gjør det meste av jobben selv med god hjelp fra familien.

– Døgnet skulle gjerne hatt flere timer, men vi får det til å gå rundt på et vis. Vi hadde null unger da vi begynte og nå har vi to, så det gjelder å være effektiv, påpeker hun.

Kjøkkken-premie

Og selv om det var Amalie som fredag mottok premien - et nytt kjøkken til 50.000 kroner - legger hun ikke skjul på at Ole Johnny har mye av æren for resultatet.

– Jeg har en fantastisk samboer. Han er som en Duracell-kanin som står på selv om han er nødt til å jobbe halve natta. Trikset er å sette gang nye prosjekter mens han er bortreist på jobb, så må han hjelpe til med å fullføre når ham kommer hjem, ler hun.

Les juryens begrunnelse og se TV 2-reportasje om vinneren (ekstern lenke)

Røft påbygg

– Men etter denne prisen kan dere vel slappe av?

– Nei, nei, vi blir nok aldri ferdige. Samboeren min sier det selv at når vi er ferdige må vi sikkert bare begynne på’n igjen, for da skal det vel pusses opp.

Siste prosjekt er et påbygg som skal gi plass til ny stue.

– Her blir det lakkert betong på gulvet og rå panel som skal beises. Vi liker det røft, uten at det går helt over stokk og stein, avslutter hun.

Les mer på Amalies interiørblogg fra Svenngården (ekstern lenke)