Millioner kan bli svindlet

Sony advarer sine kunder om at hackere har stjålet passord, e-postadresser, fødselsdager og andre data fra millioner av brukere av Playstations nettverk.
Elektronikk

Sony sier de ikke kan utelukke at hackerne også har greid å kopiere informasjon om brukernes kredittkort.

Stengt 20. april

Playstation-nettverket kan brukes til å spille spill online og se film på internett. Nettverket ble stengt 20. april etter at hackingen ble oppdaget, men Sony informerte ikke sine kunder før tirsdag, angivelig fordi det tok flere dager før de skjønte at informasjonen var stjålet.

77 millioner brukere over hele verden benytter seg av Playstation-nettverket.

Trukket elleve ganger

Fredrik Klærud hevder overfor PressFire at han er blitt rammet av kortsvindel via PSN (Playstation Network). Han merket at noe var galt allerede før Sony rakk å informere om kredittkortlekkasjen.

- Jeg fattet mistanke da jeg så trekk på kontoen min som ikke stemte. Det er snakk om tilsammen elleve trekk registrert fra Sony Online Services. Trekkene ble gjort i perioden mellom 17. og 20. april, forteller Klærud til PressFire.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Elektronikk