Byåsen - Brattvåg 0-5:

Firemålshelten: - Visste ikke hva de forventet

Men Brattvåg-trener Per Erik Gidlund arresterte firemålsscorer Torbjørn Grytten for å kalle målene for gratismål.

Jubeldans etter 5-0-målet.   Foto: Marius Dahl

Fotball

Ni minutter ut i andre omgang av nyopprykkede Brattvågs seriepremiere på bortebane, byttes Torbjørn Grytten ut som kampens førstemann. 

Da har han scoret fire. Tre av dem i løpet av 18 minutter i første omgang. Den utlånte Aalesund-spissen bidro med fire mål da Brattvåg pangåpnet med 5-0 borte mot Byåsen.

- Selvfølgelig godt å score fire mål, men jeg får noen gratismål av midtstopperne og keeperne der. Jeg tar de imot med glede, jeg, sier han ydmykt.

Les også:

Her feirer Brattvåg drømmestarten

Fikk en drømmestart på 2.divisjonsoppholdet med knusende seier.


- Et resultat av hard jobbing

Sunnmørsposten brukte tilfeldigvis samme betegnelse da vi snakket med Gidlund like før.

- Gratismål? De målene er et resultat av hard jobbing og at vi presser frem feil i forsvaret deres, sier svensken.

Situasjonene som fikk publikum til å måpe inntraff det første kvarteret i vårsola på Byåsen Arena. Først utnyttet Grytten et håpløst tilbakespill til å kjempe inn 1-0 etter åtte minutter. Tre minutter senere doblet han ledelsen på et merkelig mål han ikke engang kan forklare selv.

- Førstemålet er et dårlig tilbakespill som får en bue, den går vel over keeperen. Mål nummer to trodde jeg var frispark. Jeg tok en piruett ved keeperen og tror kanskje foten min kommer borti ballen. Aner ikke hva som skjer eller hvordan jeg scorer. Ventet bare på at dommer skulle blåse, sier Grytten.

Etter 18 minutter styrte han inn hat-tricket med hodet på et hjørnespark og da var kampen i realiteten avgjort. Byåsen, som avsluttet fjorårssesongen med å vinne ni av sine siste ti kamper med stort sett samme lag som nå, startet dårlig også etter hvilen. Marius Dalsaune Nossum gav keeper Magnus Øia alt annet enn en kompispasning og keeperdebutanten slet med å klarere med sola i øynene.

Ballen gikk i låret på keeperen og rett til vers. Nedfallsfrukten tok Grytten igjen vare på, headet inn 4-0 og feiret med å rulle kråke. I frykt for å bli skadet, slik 21-åringen har slitt med i lang tid før årets sesong, sa han seg fornøyd med fire og gikk av etter 54 minutter. Ti minutter før slutt banket Robin Palacios kampen med 5-0.

- Vi må vel innrømme at det var mye tabber som forårsaket fem mål, men de visste vel ikke om at jeg er rask og jobber ganske mye, så det hjalp jo på, sier Grytten.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg Sunnmørsposten sport på Facebook!

- Viktig å få en god følelse

Gidlund spaserte over banen og var godt fornøyd med innsatsen, selv om han likevel påpeker at laget må løfte seg.

- Hadde ikke absolutt ikke forventet, men vi ligger bra i forsvarsspillet vårt. Vi visste at Byåsen ønsket å spille høyt hjemme, vinne ball tidlig. Det lot vi de ikke gjøre, tok overgangene og visste vi ville få rom. Vi fulgte planen, sier Brattvåg-treneren.

- Rent fotballmessig ønsker vi å være mer ballbesittende, men som nykommer er det viktigst å få en god følelse. Holder vi nivået eller ikke, spør han seg.

Både målscorer Robin Palacios og kaptein Simon Tomren trekkes frem som viktige spillere i den imponerende serieåpningen, men selvfølgelig var Grytten aller mest i fokus også for svensken.

- Fantastisk gøy, for en start av ham!

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook