Brattvåg - Hønefoss (2-2)

Brattvåg fikk sin fortjente utligning

Bommet på straffe, og det måtte en innbytter til for å sikre poenget.

Mål Her gir svenske Robert Kjellmann Brattvåg håp om poeng, på stillingen 0–2 mot Hønefoss. Han utnytter en flause av Hønefoss-keeperen, og setter ballen i nota rett før pause.  Foto: Helge Skuseth

Fotball

Ingen tvil om at Brattvåg var det beste laget i 2. divisjonskampen mot Hønefoss. Men gultrøyene gjorde det vanskelig for seg selv, ved blant annet å bomme på straffespark før ti minutter var spilt. Og til slutt var Brattvåg greit fornøyd med 2-2 og poengdeling.

For det drøyde helt til kampens 89. minutt før 2-2 målet kom. Da dukket banens minstemann, innbytter Eirik Høivik opp bak bakerste stolpe, og fra en nærmest umulig vinkel headet han ballen over keeper Alex Pedersen og i nota.

– Jeg prøvde kun å heade ballen inn foran mål, men den skrudde veldig og dalte ned i det bakre hjørnet. Fint for meg, gliste 169 cm høye Eirik Høivik fra Skodje.

Dominerte

Brattvåg dominerte stort de første 20 minutta. Og alt etter ni minutter ble en av de nye spillerne, Lamine Nekrouf, felt klart på hjørnet av 16-meteren. Straffe, som han tok selv. Det gikk ikke bra, en knaller i stanga og ut.

Ikke lenge etter var Brattvåg nær igjen, men nok en gang sto aluminiumen i vegen. Denne gang på en heading fra Thomas Aarsund, rett i tverrliggeren.

Bom Brattvågs Lamine Nekrouf konsentrerer seg før han skal skyte straffespark på stilllinga 0-0, men konsentrasjonen var kanskje ikke god nok. For ballen smalt i stanga og ut. Bak følger Robin Palacios spent med.   Foto: Helge Skuseth

Og så scoret like godt Hønefoss, på sin første sjanse. En corner som måtte tas tre ganger endte til slutt med en stuss bakover, og via stanga spratt ballen så vidt innenfor streken før keeper Thorsen sparket den ut. Men linjemannen vinket for mål.

Og sju minutter senere sto det 0-2. En lang poler framover fant gode Sami Kamel, som fikk løpe alene mot keeper Thorsen helt fra midten, og han scoret sikkert.

Like etter fikk Brattvåg en viktig redusering, etter en kjempeblemme av Hønefoss-keeperen. Han prøvde å bokse et løst frispark, men det ble skivebom. Bak sto Robert Kjellmann, som ikke kunne unngå å score.

Få sjanser

Etter pause hadde Brattvåg trykket, men nesten uten å skape sjanser. Torbjørn Grytten hadde en laber dag på topp, men holdt på å utligne på en bra heading. Men også Hønefoss var farlig frampå, uten at keeper Per Espen Thorsen lot seg lure. Det gikk mot et surt hjemmetap, helt til Eirik Høivik dukket opp på ei «lyre» som dalte ned mot bakerste stang. Og jubelen var enorm da hans heading salte så vidt innenfor borte stang.

– Vi åpner kampen godt, og bør selvsagt score på straffesparket. Da kunne kampen ha fått en annen utvikling, men jeg skal ikke klage med fire poeng på to kamper. Nå har vi møtt tre bra 2. divisjonslag på en uke (Florø i cupen sist onsdag), og vi har vist at vi holder nivået. Dette blir bra, smiler Brattvåg-trener Per Gidlund.