Riise føler seg forskjellsbehandlet

John Arne Riise aksepterer straffen fra Norges Fotballforbund (NFF), men sår tvil om samme straff hadde blitt tildelt en hvilken som helst annen eliteseriespiller.

John Arne Riise var svært opprørt over dommerens innsats etter helgene 1-2-tap hjemme mot Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Fotball

Disiplinærutvalget i NFF har ilagt Riise to kampers karantene for Aalesund-spillerens utblåsning etter kampen mot Viking. Det melder disiplinærutvalget via fotball.no.

Riise sier til TV 2 at han kommer til å følge med på fremtidige situasjoner.


– Jeg kommer til å stå på at jeg ikke tror at denne straffen hadde blitt tildelt hvis det hadde vært noen andre enn meg. Jeg kommer til å følge med på praksisen fremover for å passe på at det er lik behandling for alle hvis det kommer lignende situasjoner.

35-åringen poengterte likevel at han aksepterer straffen og at det er viktig å ta straffen sin når man er et forbilde.

Riise var alt annet enn fornøyd med dommerens innsats i 1-2-tapet mot Viking og raste på vei mot garderoben. På vei mot hjemmegarderoben sparket han blant annet i døra til dommergarderoben. Utbruddet ble fanget opp av TV-kameraet og -mikrofonen.

Disiplinærutvalget har vurdert saken ut fra blant annet videobilder fra kampen og spillerens og klubbens forklaringer i etterkant.

Ufine gloser

I uttalelsen står det at det i avgjørelsen er lagt vekt på at Riise på vei ut av banen kom med gloser av det ufine slaget rettet mot dommer Trond Ivar Døvle rett foran TV-kameraet. Utvalget har videre lagt vekt på at utbruddet ikke kom i kampens hete og at Riise bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de rundt ham.

Disiplinærutvalget skriver at slike uttalelser er fullstendig uakseptable.

Riise beklaget senere sin oppførsel, noe disiplinærutvalget også har tatt hensyn til.

Anker ikke

Straffen kan ankes innen tre dager. I og med at Riise ikke ble utvist av dommeren, trer ikke straffen i kraft før etter ankefristen er omme. Det betyr at midtbanespilleren er disponibel til Aalesunds kamp mot Lillestrøm torsdag.

Nettavisen skriver tirsdag kveld at AaFK ikke kommer til å anke avgjørelsen.

– Vi godtar dette. Vi har tidligere i dag sendt inn en liten forklaring der John Arne beklager dette veldig og hvor han ber om at disiplinærutvalget behandler dette på best mulig måte. Når de nå kommer med to kampers karantene, så aksepterer vi det, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Nettavisen. (©NTB)