- Så meningsløst at det ikke henger på greip

Blindheim-sjefen langer ut mot Brattvåg.

Magne Elde (til venstre) var fornøyd da det ble klart at han var Blindheims nye hovedtrener. Han er mindre fornøyd med at laget hans ikke får spilt kamp onsdag kveld. 

Fotball

I dag, onsdag har Blindheim forberedt seg på en tøff bortekamp mot Brattvåg 2. I ettermiddag kom telefonen som Blindheim først trodde var en spøk.

Ifølge Blindheim-trener Magne Elde ringte Brattvåg tre timer før kampstart og fortalte at de ikke klarte å stille lag.

- Den første reaksjonen hos var "kødder dere?" Hadde det vært MSIL, Åram eller en annen breddeklubb, hadde jeg kanskje forstått det. Men at Brattvåg - som ønsker å være en toppklubb - må gjøre noe sånt, har jeg null forståelse for. Det er så meningsløst at det ikke henger på greip, sier Blindheim-trener Magne Elde.

Oppgjøret Brattvåg 2 mot Blindheim skulle etter planen blitt spilt 18.30 onsdag kveld. Nå tilkjennes i stedet Blindheim seieren 3-0. I tillegg kan Brattvåg vente seg en bot på opp til 10.000 kroner.

Les også: Brattvåg slår tilbake mot kritikken

Stusser på klubbens filosofi

I første serierunde tapte Brattvåg hele 8-1 på hjemmebane mot Åram/VanKam. Nå stusser Magne Elde på at avlysningen kommer allerede i serierunde to. Spesielt siden avlysningen kommer fra Brattvåg, en klubb med store ambisjoner og som har fått en pangstart på debuten sin i 2. divisjon.

Dessuten stiller Elde spørsmålstegn ved hvorfor nettopp Brattvåg sliter. De siste årene har Brattvåg hentet flere svensker til sitt seniorlag. På Blindheims Facebook-side stiller Elde spørsmål ved all rekrutteringen utenfra.

- Kanskje dei heller burde tenkt litt på å ta vare på lokale spelarer i staden for å fylle halve laget med svenskar! Å melde forfall til kamp tre timar før kampstart er ufatteleg useriøst, skriver Magne Elde.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Overfor Sunnmørsposten utdyper han kritikken:

- Det er jo klart at Brattvåg må stille spørsmål ved om hvorfor de ikke klarer å stille et andrelag. Nå er det vel slik at Brattvåg knapt har en eneste lokal spiller i stallen. Det er kanskje på tide at de spør seg selv om hva de holder på med, sier Magne Elde.

Han mener avlysningen er respektløs overfor Blindheim.

- I går sparte vi for eksempel spillere i en juniorkamp fordi de skulle spille A-kamp i dag. Hadde Brattvåg sagt fra mandag eller tirsdag, hadde det vært greit nok. Men tre timer før kampstart? Det er bare pinlig, sier han.

Verken Brattvågs sportslige leder Ole Petter Aarsund, styremedlem Thor Grønmyr, klubbadministrator Olav Andre Austbø eller Brattvåg 2-trener Stein Gisle Alvestad har svart Sunnmørsposten onsdag ettermiddag.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg Sunnmørsposten sport på Facebook!