Brattvåg slår tilbake mot kritikken

- Vi kunne droppet å stille laget, men da hadde vi ikke tenkt på bredden. Det sier Brattvåg-ledelsen etter at klubben onsdag fikk kjeft for å avlyse en kamp mot Blindheim bare tre timer før kampstart.

Ole Petter Aarsund. ARKIVFOTO: NIKOLAS B. FARSTAD 

Fotball

Det var tre timer i forkant av den andre serierunden i 5. divisjon at Brattvåg 2 så seg nødt til å avlyse den terminfestede kampen mot Blindheim. Det fikk gjestenes trener Magne Elde til å se rødt.

- Den første reaksjonen var «kødder dere?». Hadde det vært MSIL, Åram eller en annen breddeklubb, hadde jeg kanskje forstått det. Men at Brattvåg - som ønsker å være en toppklubb - må gjøre noe sånt, har jeg null forståelse for. Det er så meningsløst at det ikke henger på greip, uttalte Blindheim-trener Magne Elde til Sunnmørsposten.

Les også: - Så meningsløst at det ikke henger på greip

Han benyttet samtidig anledningen til å gi Brattvåg et lite stikk i retning alle svenskene klubben har hentet til sin 2. divisjonssatsing.

- Kanskje dei heller burde tenkt litt på å ta vare på lokale spelarer i staden for å fylle halve laget med svenskar! Å melde forfall til kamp tre timar før kampstart er ufatteleg useriøst, skrev Elde på Blindheims Facebook-side.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg Sunnmørsposten sport på Facebook!

- 2. laget er til for bredden

Brattvåg besvarte ikke Sunnmørspostens henvendelser onsdag, men har uoppfordret forfattet og sendt Sunnmørsposten en forklaring - som er gjengitt i sin helhet under - på hvorfor det ble som det ble onsdag.

Overfor smp.no utdyper sportslig leder Ole Petter Aarsund:

- Tanken er at Brattvåg 2 med den ressurspoolen vi har til rådighet i dag skal gi et tilbud til bredden i bygda. Egentlig har vi ikke nok spillere til det laget. Så ærlig skal vi være. Men siden vi ønsker at Brattvåg skal ha et tilbud til bredden, har vi valgt å kjøre på med et toerlag i år, sier Aarsund.

Han antyder derfor at Magne Elde bommer med kritikken mot Brattvågs satsing på lokale spillere.

- Vi kunne jo valgt å ikke stille lag i 5. divisjon. Det hadde kanskje vært det enkleste det. Andre lag i vår situasjon ville vel kanskje løst det slik, og skyldt på at det var for tid- og ressurskrevende. Men vi ønsker å ha et lag for bredden, gjentar Aarsund.

Samtidig tror han kritikerne ikke vet nok om tingenes tilstand i Brattvåg-fotballen per dags dato.

- Det er ikke slik at vi har flust av spillere å ta av i Brattvåg. Kullene de siste årene har ikke vært store nok. Blant de viktigste årskullene fra 92-97 er det bare fem spillere som fotball. Det er ikke som på Blindheim eller i Ålesund der du kan velge og vrake i spillere, sier Aarsund.

- Kan det være fordi folk ikke får sjansen på A-laget deres?

- Nei, det blir helt feil. Alle som har vært i nærheten av nivået til A-laget, har fått sjansen. Men de slutter. Eller så flytter de vekk på skole og slike ting. Vi er bare ikke flere, sier Aarsund.

- Så du står på at dere var sjanseløs til å stille lag mot Blindheim?

- Ja, vi var helt sjanseløse. Vi kunne stilt med ti 15-åringer, men det ser jeg på som sportslig forferdelig lite lurt både for Brattvåg og Blindheim sin del. Det hadde kanskje gått for AaFK som hadde samlet sammen sine beste guttespillere en hadde vi gjort det ville det bare blitt en parodi, sier Aarsund.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Skadeforfulgt førstelagsstall

Han viser til at stallen til andrelaget i utgangspunktet er tynn. Dessuten består den, ifølge Aarsund, av spillere som båder jobber offshore og turnus. Vondt har blitt til verre av at førstelaget - som møter Rosenborg 2 borte fredag - er inne i et tungt kampprogram med flere skader.

- I A-stallen er det bare ti av 21 spillere som er helt skadefrie. Hvem hadde sett for seg det foran årets sesong? Vi så ikke den komme, sier Aarsund.

- Hva tenker dere om Blindheims oppførsel i denne saken?

- Det får de stå for sjøl. Vi ønsker ikke å kommentere slike uttalelser. Men det er ofte greit å ha litt bakgrunnsinformasjon før man uttaler seg, sier Aarsund.

- Brattvåg ønsker å være en toppklubb - er det dere verdig å måtte avlyse en kamp i 2. serierunde? Svir det litt?

- Nei. Fordi jeg er mer opptatt av at vi som klubb tenker på bredden og stiller et lag for de få som har lyst til å spille fotball, sier Ole Petter Aarsund.

Han håper og tror at Brattvåg 2 skal klare å fullføre sesongen uten flere avlyste kamper.

- Det blir en utfordring, men jeg håper det skal gå bra, sier han.


HER ER BRATTVÅGS TILSVAR:

Under følger Brattvågs skriftlige svar til gårsdagens sak i Sunnmørsposten. Eposten er signert Stig Hurlen, leder i Brattvåg IL Fotball.

Det var med beklagelse at vi måtte erkjenne at vi ikke fant en løsning som gjorde det mulig for oss å avvikle kampen mot Blindheim i går. Som vi forklarte til Blindheim var vi kommet i en situasjon der sykdomsforfall og skader gjorde at vi i tilfelle måtte stille med så mange G16 spillere at det ikke ville være forsvarlig. Det ble inn til det siste arbeidet med å finne en løsning som gjorde det mulig å avvikle kampen, herunder avventet vi inn til det siste tilbakemelding fra skadede spillere i forhold til sen klarering for spill, men som dessverre ikke ble klare i tide. I ettertid ser vi at vi med fordel kunne holde Blindheim orientert om status på et tidligere tidspunkt, og for dette tar vi selvkritikk.

For alle som er involvert i fotball på forskjellige nivå opplever man at det ikke er alle år at stallen er like bred som man skulle kunne ønske, og i år har vi et slikt år for 5. divisjons laget vårt, men ønsker allikevel å kunne gi et tilbud. I tillegg har vi det faktum at det i spillergruppa finnes familiefolk, det er jobbreiser det er skader og sykdom. Herrelaget i 2. divisjon har i øyeblikket stor belastning fra skader og slitasje etter et tøft kampprogram i serieåpningen, både fra serie og cup, og vi har denne gangen ikke hatt mulighet til å trekke nok ressurser derifra til å berge denne kampen denne gangen.

Vi har en bred og god G16 tropp i år, det er vi veldig godt fornøyd med. Men om løsningen skal være å stille med det som ville fortone seg som et G16 lag mot et godt voksent 5. divisjonsmannskap fra Blindheim, ville dette være både sportslig og sikkerhetsmessig uforsvarlig av oss, noe heller ikke Blindheim ville ha sportslig glede eller utbytte av.

Vi finner det beklagelig at denne saken gjør at Blindheims representant velger å gå ut mot Brattvåg Fotball som klubb i media på dette viset, og er samtidig noe forundret over det omfanget dette oppslaget om en avlyst 5. divisjonskamp blir gitt i Sunnmørspostens nettavis.

Beslutningen om avlysning satt langt inne, og vi beklager at det ble utfallet. Vi ser frem mot neste uke og ny kamp.