Brattvåg forsterket Hødd-krisa

Hødd ute av cupen, og uten seier i obligatorisk kamp i år.

Se Brattvågs mål i cupkampen mot Hødd.

Brattvåg flyter på en enorm medgangsbølge. Her har de tatt ledelsen mot Hødd, og det setter de tydeligvis stor pris på. Får de sjansen til også å ta AaFKs skalp i neste runde?  Foto: Rolf Hansen

Fotball

Det er kanskje for tidlig å snakke om krise for Hødd, men klubben har spilt fire seriekamper uten seier, ligger under nedrykksstreken, og onsdag ble Brattvåg fra divisjonen under for gode i NMs 2. runde.

Brattvåg vant 1-0, etter mål av svenske Philip Berglund, og dermed sikret gultrøyene seg sin aller første seier over Hødd i en obligatorisk kamp. Noensinne!

Hødd-trener Hans-Erik Eriksen har innført en ekstremt ballbesittende stil i Hødd, målet er at motstanderen sjelden skal få låne kula. Men slik Hødd framsto før pause i Brattvåg, er det nærliggende å si at spillestilen må skrotes umiddelbart!

To fram – fem tilbake

Ballen gikk to skritt fram, fem tilbake. Og iltre brattvåginger kastet seg inn i duellene, vant de fleste av dem, og fikk overganger så store som skyskrapere. Og scoret på en slik mulighet, da midtstopper Steffen Moltu skulle spille seg ut av trøbbel. Men mistet ballen, og der dundret Berglund til – klint i hjørnet.

Brattvåg jubler, mens Hødd-spillerne resignerer. Ikke minst Steffen Moltu (t.h.), som gikk ned i knestående og holdt seg for panna da tapet var en realitet. Han gjorde en generaltabbe i forkant av Brattvågs seiersmål.    Foto: Helge Skuseth

Utspilt på midten

Hødd hadde sitt første skudd på mål etter nesten 40 minutter, og ble utspilt på sentral midtbane. Fredrik Sjølstad og Øystein Vestvatn ble rett og slett smågutter mot Brattvåg-paret Robert Kjellmann og Robin Palacios, og de fikk heller ikke hjelp fra flankene sine. Hødd bør satse på tre sentralt på midten, for de to unggutta har ikke nok pondus til å styre dette i land alene.

- Vi sliter enormt med å få til de forløsende trekkene i spillet vårt. Vi undervurderte ikke Brattvåg, men det vi gjør før pause er rett og slett ikke godt nok. Vi styrer hele 2. omgang, men fikk jo ikke mål da heller. Så da er vi ikke gode nok denne gang. Vi må tåle motgang, noe vi har fått så det holder til nå. Men uansett må vi tilføre energi nok til at vi kan vinne søndagens seriekamp, sier trener Hans-Erik Eriksen.

Ikke gode nok

- Det er enkelt å svare på hvorfor vi ikke er videre i cupen. I dag var vi ikke gode nok, så enkelt er det, mente Hødd-kaptein Jesper Törnqvist.

Om stemningen var på frysepunktet i Hødd-garderoben, sto jubelen i taket hos Brattvåg. Som har opplevd en stikk motsatt seseongåpning av det Hødd har. Brattvåg er ubeseiret i år, kjemper i toppen i 2. divisjon og kan forvente en 3. rundekamp mot enten Molde eller AaFK.

- Cupbombe i Brattvåg, jaaaa, smilte BIL-trener Per Gidlund.

Flere fikk hvile

- Vi lot flere viktige spillere få hvile, de skal konsentrere seg om seriekampen mot Brumunddal i helga. Så jeg trodde vi ville få kjørt oss noe alvorlig i dag. Men vi ligger bra i formasjonen vår, og de ble stresset. At Hødd fikk et stort trykk på oss i 2. omgang var som forventet, men vi forsvarte oss utmerket, smilte Gidlund.

«Pjatte-spill»

For Hødd ble det altså svarte natta – igjen. At den ferske trener Hans-Erik Eriksen er under press er opplagt. Han er nå avhengig av at spillerne responderer positivt på det opplegget han har brakt inn i Hødd, og Hødd må få resultater fortere enn svint. Og selv om ballen skal holdes i laget, så må det jo gå an å «ta» kontringene når de oppstår. Det gjorde ikke Hødd før det var spilt 60 minutter i Brattvåg. Å tulle bort en time med innholdsløst «pjatte-spill» er rett og slett ikke holdbart. Og her har spillerne hovedansvaret, det er ikke Eriksen som slår pasningene, takler og løper.

Vi er spent på responsen mot gode Sandnes Ulf på Høddvoll søndag.