Det kunne kanskje ha blitt annerledes, om Skodjes dobbelsjanse etter knappe ti minutter hadde gitt uttelling. Anders Sandvik dundret et innlegg i tverrliggeren, før Eivind Erstads retur ble nydelig reddet av Godøy-keeper Glenn Ole Tilseth.

I stedet scoret midtstopper Bjarte Tomren på corner. Knappe ti minutt før pause scora Trond Brynestad fra straffemerket. 2-0 halvveis etter 3-1 i sjanser, må kunne sies å være effektivt.

Høydepunktet

Joakim Austnes viste glimt av gammel storhet, da han strødde en perfekt 40 meters pasning i bakrommet der Jonathan Mulelid satte inn 3-0 alene med keeper.

Trond Brynestad scoret sitt andre mål alene med Skodje-keeperen, før Eivind Erstad fastsatte sluttresultatet til 4-1. For Godøy-trener Kristian Stenerud blir trolig arbeidsdagen fredag i Sunnmørsposten en fest.

Både han og Eirik Hjelvik er sportsjournalister i «Sumpen», og Hjelvik er spillende trener for Skodje.

– Vi spiller ingen fantastisk kamp, men vinner fortjent. Det er alltid godt å få Hjelvik ned på jorda, spesielt etter at de slo seriefavoritt Emblem sist uke, gliste Stenerud.

På sin egen 30-års dag toppet Stenerud det hele med en seier mot arbeidskollega Eirik Hjelvik.

– Vi hadde alt å vinne her, så jeg skal komme gjennom arbeidsdagen sammen med han. Godøy er det bedre i det meste, og vinner fortjent, sier Eirik Hjelvik.

Undervegs virket ikke Skodje-spillerne særlig fornøyd med dommeren, uten at Hjelvik bruker særlig med energi på det.

– Vi tapte for et bedre lag. Vi har ingen grunn til å skylde på dommeren. Det er Emblem som driver på med sånt, sier han.

Andre kamper torsdag:

Emblem–SIF 3-1 (2-1)

Mål Emblem: Elias Dahlberg, Thomas Gjøsund, Jan Olav Humborstad

SIF: Sondre Kjølsøy

KAMPEN: En merkelig 1. omgang, der SIF var klart bedre enn Emblem. Men det var Emblem som gikk til pause med 2-1 ledelse. Sondre Kjølsøy gjorde 0-1 på et flott cornertrekk, men ikke lenge etterpå rotet hans tvillingbror og keeper Terje det til da han glapp et enkelt innlegg som Elias Dahlberg satte i åpent mål. Det samme gjentok seg rett før pause, for vanligvis så gode Terje Kjølsøy. Nå var det Thomas Gjøsund som satte inn en glipp-ball fra Kjølsøy. Etter pause løftet Emblem seg, og gjorde 3-1 midtvegs i omgangen. Men SIF følte de fikk veldig dårlig betalt i denne kampen.

Valder–Hareid 0-3 (0-1)

Mål Hareid: Robin Indreflø 2 (en straffe), Ruben Brandal.

Rødt kort: Jon A. Thue, Hareid (55)

KAMPEN: Nå er det krise i Valder, etter lagets tredje klare tap. Og selv om Hareid måtte spille nesten hele 2. omgang med ti mann, økte gjestene fra 2-0 til 3-0. Ingenting fungerer hos de blå-hvite for tiden. Hareid spilte fornuftig, og vant på det.

Larsnes/Gursken–FK Sykkylven 3-1 (1-1)

MÅL: L/G: Joaquin Reid, Robert Vik 2.

Mål FKS: Bengt Hole Alnes (straffe).

KAMPEN: Egentlig en helt jevnspilt kamp, der FKS spesielt før pause skapte en del sjanser ved sine hurtige spisser. De ledet 1-0, men L/G kom tilbake. Og har nå vunnet tre strake, og topper sammen med Godøy. Men selve kampen var svak.

Norborg–Stranda 3-3 (2-2)

Mål Norborg: Ole Kristian Aarseth, Jan Tore Fjørtoft og ett sjølmål.

Mål Stranda: Kasper Koppang, Tobias Hjelle og Trym Jarvik.

KAMPEN: En kamp som virkelig svingte. Stranda ledet 1-0 og 2-1, men Norborg kom tilbake og ledet 3-2 helt til valldalingen og 16-åringen Trym Jarvik utlignet for gjestene rett før slutt. Norborg var nok det beste laget, men Stranda berget det ene viktige poenget.

Trond Brynestad (t.h.) scoret to mål og gikk seirende ut av duellen med Eirik Hjelvik og Skodje. Godøy topper 4. divisjon sammen med Larsnes/Gursken. Foto: Rolf Hansen
Elias Dahlberg utnyttet en grov keepertabbe da Emblem slo SIF 3-1. SIF ledet 1-0 tidlig.