ALT OM FJERDEDIVISJON:

Stenerud og Godøy cruiser videre

Det var ingen sjansebonanza, men Godøy vant kontrollert 4-1 mot Skodje i sesongen første serie-hjemmekamp.

GLADE Kristian Stenerud (jubilant) og Eirik Nesset Hjelvik er begge sportsjournalister i Sunnmørsposten. I dag måtte de gjøre opp seg i mellom som trenere på hvert sitt lag på fotballbana.  Foto: ROLF HANSEN

Vi vinner fortjent, uten å spille fantastisk.

Kristian Stenerud

Fortjent Trond Brynestad (t.h.) scoret to mål og gikk seirende ut av duellen med Eirik Hjelvik og Skodje. Godøy topper 4. divisjon sammen med Larsnes/Gursken. Foto: Rolf Hansen 

Utlignet Elias Dahlberg utnyttet en grov keepertabbe da Emblem slo SIF 3-1. SIF ledet 1-0 tidlig. 

Fotball

Det kunne kanskje ha blitt annerledes, om Skodjes dobbelsjanse etter knappe ti minutter hadde gitt uttelling. Anders Sandvik dundret et innlegg i tverrliggeren, før Eivind Erstads retur ble nydelig reddet av Godøy-keeper Glenn Ole Tilseth.

I stedet scoret midtstopper Bjarte Tomren på corner. Knappe ti minutt før pause scora Trond Brynestad fra straffemerket. 2-0 halvveis etter 3-1 i sjanser, må kunne sies å være effektivt.

Høydepunktet

Joakim Austnes viste glimt av gammel storhet, da han strødde en perfekt 40 meters pasning i bakrommet der Jonathan Mulelid satte inn 3-0 alene med keeper.

Trond Brynestad scoret sitt andre mål alene med Skodje-keeperen, før Eivind Erstad fastsatte sluttresultatet til 4-1. For Godøy-trener Kristian Stenerud blir trolig arbeidsdagen fredag i Sunnmørsposten en fest.

Både han og Eirik Hjelvik er sportsjournalister i «Sumpen», og Hjelvik er spillende trener for Skodje.

– Vi spiller ingen fantastisk kamp, men vinner fortjent. Det er alltid godt å få Hjelvik ned på jorda, spesielt etter at de slo seriefavoritt Emblem sist uke, gliste Stenerud.

På sin egen 30-års dag toppet Stenerud det hele med en seier mot arbeidskollega Eirik Hjelvik.

– Vi hadde alt å vinne her, så jeg skal komme gjennom arbeidsdagen sammen med han. Godøy er det bedre i det meste, og vinner fortjent, sier Eirik Hjelvik.

Undervegs virket ikke Skodje-spillerne særlig fornøyd med dommeren, uten at Hjelvik bruker særlig med energi på det.

– Vi tapte for et bedre lag. Vi har ingen grunn til å skylde på dommeren. Det er Emblem som driver på med sånt, sier han.

Andre kamper torsdag:

Emblem–SIF 3-1 (2-1)

Mål Emblem: Elias Dahlberg, Thomas Gjøsund, Jan Olav Humborstad

SIF: Sondre Kjølsøy

KAMPEN: En merkelig 1. omgang, der SIF var klart bedre enn Emblem. Men det var Emblem som gikk til pause med 2-1 ledelse. Sondre Kjølsøy gjorde 0-1 på et flott cornertrekk, men ikke lenge etterpå rotet hans tvillingbror og keeper Terje det til da han glapp et enkelt innlegg som Elias Dahlberg satte i åpent mål. Det samme gjentok seg rett før pause, for vanligvis så gode Terje Kjølsøy. Nå var det Thomas Gjøsund som satte inn en glipp-ball fra Kjølsøy. Etter pause løftet Emblem seg, og gjorde 3-1 midtvegs i omgangen. Men SIF følte de fikk veldig dårlig betalt i denne kampen.

Valder–Hareid 0-3 (0-1)

Mål Hareid: Robin Indreflø 2 (en straffe), Ruben Brandal.

Rødt kort: Jon A. Thue, Hareid (55)

KAMPEN: Nå er det krise i Valder, etter lagets tredje klare tap. Og selv om Hareid måtte spille nesten hele 2. omgang med ti mann, økte gjestene fra 2-0 til 3-0. Ingenting fungerer hos de blå-hvite for tiden. Hareid spilte fornuftig, og vant på det.

Larsnes/Gursken–FK Sykkylven 3-1 (1-1)

MÅL: L/G: Joaquin Reid, Robert Vik 2.

Mål FKS: Bengt Hole Alnes (straffe).

KAMPEN: Egentlig en helt jevnspilt kamp, der FKS spesielt før pause skapte en del sjanser ved sine hurtige spisser. De ledet 1-0, men L/G kom tilbake. Og har nå vunnet tre strake, og topper sammen med Godøy. Men selve kampen var svak.

Norborg–Stranda 3-3 (2-2)

Mål Norborg: Ole Kristian Aarseth, Jan Tore Fjørtoft og ett sjølmål.

Mål Stranda: Kasper Koppang, Tobias Hjelle og Trym Jarvik.

KAMPEN: En kamp som virkelig svingte. Stranda ledet 1-0 og 2-1, men Norborg kom tilbake og ledet 3-2 helt til valldalingen og 16-åringen Trym Jarvik utlignet for gjestene rett før slutt. Norborg var nok det beste laget, men Stranda berget det ene viktige poenget.