Hjelmeseth var på rett sted til rett tid da han pirket inn 1-0-scoringen til gjestene etter 28 minutter. Flere mål ble det aldri i Brattvåg og dermed kunne Elverum feire sin niende seier av ni mulige hittil.

- Det føles skikkelig godt ut. Både jeg og laget er skikkelig i flyten om dagen. Det er bare å nyte det, sier Robin Hjelmeseth til smp.no.

Han varslet om hva som var i vente allerede etter noen minutter i Brattvåg. Han mottok ballen i bakrom og banket den i tverrliggeren og over.

Elverum hadde en sterk medvind i førsteomgang, og var helt klart det farligste laget på den siste tredjedelen. Voldsomt mange sjanser ble imidlertid ikke skapt, men totalt sett var 1-0-ledelsen fortjent til pause. Brattvåg hadde en mulighet i førsteomgang, men skuddet fra Lamine Nekrouf gikk i tverrliggeren og over.

Hjemmepublikummet i Brattvågen - 284 i tallet - hadde nok håpet at Brattvåg skulle gire opp i medvinden i andreomgang.

Hjemmelaget kom langt mer med i spillet, men slet egentlig med å sette inn et voldsomt press på det som framsto som et bunnsolid Elverum-lag. At Brattvåg slet med å skape sjanser er nok neppe tilfeldig: Elverum-keeper Fredrik Tervaniemi har holdt nullen i samtlige kamper hittil i år. Det er ny norsk rekord, som for øvrig ble satt da lagene gikk til pause lørdag.

Sju åtte minutter før slutt kunne baklengsmålet ha kommet da Didrik Fløtre gikk i bakken innenfor 16-meteren, men tross Brattvåg-protester dømte ikke dommeren straffespark.

Mot slutten var Elverum nærmere å øke til 2-0 enn Brattvåg var utligning. Blant annet hadde målscorer Hjelmeseth en kjempesjanse som han brente i andreomgang.

Til slutt betydde det lite. Elverum tok sin niende strake seier og har strak kurs mot opprykk.

- Vi presterer mye bedre enn mot Tynset. Det er jeg fornøyd med. I dag møter vi et bra fotballlag som jeg har full forståelse for leder serien. Jeg tror nok vi møtte laget som kommer til å vinne avdelingen, sier Brattvåg-trener Per Gidlund.