John Arne Riise avbryter kontrakten med Aalesund

Han og familien blir likevel boende i Ålesund. Det opplyser Riise på sin blogg mandag morgen.

John Arne Riise regner seg fortsatt som sunnmørspatriot. Bilde er hentet fra Riises blogg. 

Fotball

John Arne Riise (35) slutter i AaFK men vil fortsatt bo i Ålesund.

OPPTAK: Se John Arne Riises pressekonferanse

– Som toppidrettsutøver MÅ man alltid sørge for å være fysisk rustet for å tilrettelegge for de beste prestasjonene. Man må innrette seg med en annen livsstil enn andre, skriver Riise på bloggen.

Motivasjonen for dette opplever han ikke lenger er til stede for å fortsette på toppnivå.

– Denne kroppen – og dette hodet – har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig, skriver han.

– Min indre, hemmelige målsetting var å spille fotball på norsk toppnivå til jeg ble 40. Men sånn blir det ikke. Det stopper her, skriver Riise.

– Renset stemmen ekstra

«Derfor løftet jeg mobilen forleden dag, for å ta noen viktige telefoner. Jeg renset stemmen ekstra da jeg ringte Aafk-sjefen Henrik Hoff. Han og jeg har hatt mange samtaler før, men denne så han ikke helt komme. «Jeg har bestemt meg for at dette ikke går lenger», sa jeg og forklarte han alt det jeg forklarer i dette blogginnlegget. «Vi må avbryte kontrakten, og vi gjør det med en gang», sa jeg. Jeg sa at det ikke føltes riktig og rettferdig for verken laget, klubben eller supporterne og heve lønn og få all slags oppmerksomhet – når alle de andre Aafk-spillerne har større motivasjon og sterkere lyst til å nå målsettingene enn meg», skriver Riise.

Blir værende i Ålesund

Han mer enn antyder at de har tenkt bli værende i Ålesund.

«Vi var jo litt spent på hvordan min retur hit til byen ville bli tatt i mot, men glem det. Alt har vært som en drøm. Vi har jo bodd litt forskjellige steder de siste årene, men nå er vi hjemme. Leiligheten midt i Ålesund sentrum blir etter hvert byttet ut med et hus. Vi blir boende i denne fantastiske byen.»

Vil synge fra tribuna

Men den gamle drømmen om å spille på samme lag som sin bror, Bjørn Helge, den er over nå. Og kona og familien får ikke lenger se han spille.

– Fra nå sitter jeg ved siden av henne, og så får vi heller synge Aafk-sangen sammen, og rope, brøle og juble på de andre gutta. Og kanskje spesielt på «brudern».

Ryktene om Riises overgang til Ålesund begynte for alvor å gå i februar, da Bjørn Helge Riise kom med en litt mystisk melding fra Gardermoen. To uker etter bekreftet John Arne Riise AaFK-samtaler.

Søndag kveld skrev Riise på Twitter at han og klubben vil holde pressekonferanse mandag klokka 12.

  • Riise er den spilleren som har flest landskamper for Norge gjennom tidene med 110 landskamper.
  • Riise vant Mesterligaen med Liverpool i 2005. Med Liverpool vant han også FA-cupen i 2006.

Se også: