Per Gidlund har gitt seg som hovedtrener i Brattvåg, og har nå fått jobben med å finne rett person som sin erstatter. Og det kan bli nåværende assistent Rikard Vestre.

Men Vestre sier til Sunnmørsposten at da må Brattvåg få opp farta, for han har også en mulighet til å bli heltidsansatt trener i 3. divisjonsklubben Mosjøen i Nordland.

– Jeg kan godt tenke meg å tilbringe noen år i Mosjøen. Som ikke ligger så langt nord som mange tror. Jeg har søkt på jobben, og det var hele 23 søkere. Nå er jeg med i «finalefeltet» på fire personer, så vi får se hva det ender med, sier han.

– Hvordan ligger du an i forhold til hovedtrenerjobben i Brattvåg?

– Jeg er visstnok én av flere kandidater, og jeg skal være den lokale kandidaten, i følge Per Gidlund. Om jeg får jobben aner jeg ikke, og som sagt vil jeg sannsynligvis takke ja til Mosjøen-jobben, om jeg får den. Hvis ikke Brattvåg er først ute.

Vestre er aktuell

Per Gidlund vil ikke kommentere hvilke kandidater han har pratet med.

– Men jeg kan bekrefte at Rikard er én av de aktuelle. Jeg skal gjøre jobben med å intervjue og vurdere kandidatene, og så legge fram mitt forslag for Brattvågs fotballstyre. Og det er styret som til slutt ansetter vår nye trener, opplyser Gidlund.

Som har mer enn treneransettelser å styre med denne seinhøsten. For det er en god del spillere som også kan være ferdige i klubben.

Svenskene forsvant Fra venstre: Robin Palacios, Philip Berglund og Robert Kjellman, og Per Gidlund (bak). Foto: Rolf Hansen

Alle de fire svenskene i BIL, Robert Kjellman, Philip Berglund, Robin Palacios og Lamine Nekrouf, står uten kontrakt og har reist tilbake til Sverige. Og alle var fast inventar på A-laget.

– Alle fire har gjort det bra i perioder for oss, ikke fullt så bra i andre perioder. Om én eller flere av disse vil få et nytt tilbud av oss, får vi vurdere, sier han.

Forsvarsgiganten Prince er også usikker, selv om han har kontrakt også i 2017. Og den tidligere Hødd-spissen Michael Karlsen har reist hjem til Trondheim, og det er høyst usikkert om han returnerer.

Ålesunderne har kontrakt

– Hva med veteraner som keeper Per Espen Thorsen, Finn Alvestad, Didrik Fløtre og de andre spillerne som bor i Ålesundsregionen og har lang veg til hver trening?

– Vi har faktisk kontrakt med alle de ålesundsbaserte guttene, utenom Sigurd Tafjord. Men det er jo ikke sikkert at alle blir med videre. Noen kan det være slik med at vi ikke ønsker å ha dem med videre, mens noen kanskje selv vil spørre om å få avslutte kontrakten i klubben. Slik er fotballens hverdag, og det må vi forholde oss til, sier Per Gidlund.

Sitter på gjerdet

Per Espen Thorsen har vært utrolig stabil og god i buret de siste sesongene.

– Den beste keeperen Brattvåg har hatt i min levetid, mener Rikard Vestre.

Men heller ikke Thorsen har bestemt seg.

– Jeg er ikke i nærheten av å ha bestemt meg om jeg fortsetter. Det tar utrolig mye tid med all reisingen, så vi får se, sier den tidligere SIF-keeperen.

Gidlund opplyser at 15-16 spillere fortsatt er under kontrakt med klubben, så han mener at det slett ikke er noen krise at en del nå gir seg.

– Spillere sitter nok også på gjerdet for å se hvilke trenere de vil ha å forholde seg til neste år. Det skal de snart få vite, vi har som vårt klare mål å få avgjort trenerspørsmålet i løpet av november måned, avslutter Gidlund.

Som håper å rekruttere flest mulig lokale spillere, men ser ikke bort fra at klubben også må lete utenfor regionen. Og i Sverige?