Fotballskoler blir arrangert til alle årstider rundt omkring i landet. Men på Siffen, som de fleste kaller banen til Skarbøvik IF, er det en stund siden sist fotballskole.

– Jeg husker det ble arrangert en Liverpool-fotballskole her for noen år siden. Men det må være mange år siden sist fotballskole i regi av oss, forteller Øyvind Pickard, Skarbøvik IF sin ansvarlige for tiltaket.

Ikke bare fotball

Når klubben først arrangerer fotballskole har de i hvert fall tenkt å gjøre det skikkelig. De rundt 80 unge håpefulle fra seks-sju til 13-14 år møtes til frokost på Siffen hver dag denne uka klokka 07.30. Så går det slag i slag med aktiviteter fram til klokka 16.00. Det kan høres mye ut for hvem som helst, Øyvind Pickard?

– Det har gått veldig bra så langt. Med engasjerte barn så går det bra. Men vi spiller ikke fotball hele tida. I morgen (onsdag) skal vi for eksempel på ei utflukt til Tueneset. Vi har også andre aktiviteter, sier SIF-ildsjelen.

AaFK-spillere kommer

Det er spillene fra SIF sine a- og juniorlag som er instruktører på fotballskolen. I tillegg bidrar noen jenter fra Ålesund videregående skole. Og så er det selvsagt flere som bidrar med andre ting enn å lære barna fotball. Barna skal jo ha både frokost og lunsj.

I morgen stikker også noen av a-spillerne til Aalesund innom Siffen. Og det blir sjølsagt stas for en gjeng som garantert inkluderer flere som ønsker å nå Tippeligaen eller Toppserien på sikt.

De fleste deltakerne på fotballskolen er fra Hessøya. Omtrent like mange gutter som jenter deltar.