Rosendal/Uskedal ble slått 2–1 i siste gruppespillskamp i 14-årsklassen. Nå blir det lokaloppgjør mot Molde i 32-delsfinalen onsdag.

Ellingsøy var sikret plass i a-sluttspillet allerede før tirsdagens kamp, og var fullt klar over at Molde ville bli neste motstander med seier. Med tap ville laget måttet gå vegen om 64-delsfinale, men ville trolig møtt antatt svakere motstand på vegen videre i turneringen.

En taktisk variant var det likevel ikke aktuelt å gjøre mot Rosendal/Uskedal.

– Spiller vi på vårt beste, slår vi uansett Molde. Og hadde vi blitt nummer to i pulja, ville vi møtt Lyn. De er gode de også, sa tomålsscorer Håkon Hammerås til Sunnmørsposten.

– Vi ønsket å vinne pulja, ikke minst med tanke på fair play, så får vi ta de utfordringene som kommer. Vi var aldri inne på tanken om ikke å gjøre vårt beste, supplerte trener Frode Myklebust.

(Saka fortsetter under bildet)

Sparte spillere

I stedet benyttet Ellingsøy kampen mot Rosendal/Uskedal til å spare noen av lagets viktigste spillere foran fortsettelsen i Norway Cup. Det påvirket ikke utfallet. Seier ble det likevel, til tross for at Rosendal/Uskedal tok ledelsen før pause og ledet 1–0 halvveis. I annen omgang slo Ellingsøy tilbake og fikk først sin fortjente utligning da tomålsscorer Hammerås ble lekkert frispilt av lagkamerat Eivind Strømsheim Kolve. Deretter ble Kolve lagt i bakken med ulovlige midler i feltet, og det påfølgende straffesparket satte Hammerås sikkert i mål.

-Jeg så at keeper sto litt skjevt i målet og var ganske sikker på å score, sa målscoreren, som ikke ser noen grunn til å være defensiv i tankegangen etter tre strake seirer i innledningen på årets Norway Cup.

–Jeg tipper vi kommer til finalen. Det har jeg stor tro på, sa Hammerås optimistisk.

Gode minner

Ellingsøy har gode minner å se tilbake på i Norway Cup. I fjorårets utgave av turneringen spilte laget seg helt fram til semifinale i A-sluttspillet for sjuer-lag. Der ble det stopp mot Gaza UNRWA Football Team. Enkelt blir det ikke å kopiere den bragden. Denne gangen er laget påmeldt i 11-er-klassen, hvilket betyr at motstanden er bedre og antallet lag høgere.

– Det er atskillig tøffere. Det er mange store klubber som satser hardt i denne klassen. Vi er små i sammenhengen, men tre seirer så langt er vi kjempefornøyde med, sa trener Myklebust.

Onsdagens lokaloppgjør mot Molde blir naturlig nok litt ekstra spesielt.

– Vi har et par spillere som spiller på nasjonalt nivå, og det har vel Molde også, så enkelte av spillerne kjenner hverandre litt, sa Ellingsøy-treneren.

Lagenes møttes også i en treningskamp i fjor. Den duellen endte med 3-0-seier til Molde. Blir det revansje nå?