I august ble det offentlig at Jan Erik Sørnes gir seg som utviklingsleder 31. desember i år. Klubben har i en periode vært på jakt etter hans erstatter, men det er fortsatt ikke klart når det kan være på plass.

– Ettersom Jan Erik slutter ved nyttår, hadde det ideelle vært om vi fikk til en overlapping, men det er for tidlig å si om vi klarer det nå, sier daglig leder Geir S. Vik til Sunnmørsposten.

Må erstattes Jan Erik Sørnes gir seg som utviklingsleder 31. desember i år. Nå jakter AaFK på hans erstatter. Foto: Eskild Flydal

Han understreker at dette er ei stilling klubben skal fylle uavhengig av hvilken divisjon AaFK skal spille i neste sesong.

– Utviklingslederen blir kjempeviktig for klubben framover for å bygge utviklingsavdelingen videre. Det er ei viktig stilling for naboklubbene og breddeklubbene, for denne personen vil være viktig i måten vi samarbeider med de andre klubbene på, sier Vik.

Må ha toppklubberfaring

– Hvor langt har dere kommet i prosessen?

– Vi har utlyst stillingen for ei stund siden og gjennomført noen intervjuer. Vi har hatt rundt 20 søkere totalt sett, men så har vi gått konkret på flere som vi har sjekket ut, sier han.

– Kan det bli aktuelt å hente inn en utviklingsleder fra utlandet?

– Det viktigste for oss er at vedkommende passer til den profilen vi har i klubben. Vi ønsker å ha en utviklingsleder som har toppklubberfaring, som har erfaring fra det å bygge opp ei utviklingsavdeling, sier AaFKs daglige leder.

Melland leder prosessen

I utlysningsteksten til stillingen står det av utviklingsansvarlig skal jobbe med å implementere klubbens strategi for spillerutvikling. Vedkommende får et hovedansvar for AaFKs rolle i spillerutviklingen fra 6–15 år på Sunnmøre. Utviklingslederen får det faglige og administrative ansvaret for arbeidet i klubbens utviklingsavdeling. Det er sportssjef Bjørn Erik Melland som leder prosessen.

– Utviklingslederen får et viktig ansvar for akademiklassifiseringen, som er et stort arbeid som er satt i gang i klubben, sier Vik.

Fristen for å søke på jobben har gått ut, men klubben er åpne for søknader så lenge stillingen ikke er besatt. Klubben har også en prosess gående for å få inn en som skal være salgs – og markedsleder.

– Vi er inne i en intervjuprosess, men vi har et håp om å få det på plass i løpet av november.