Og når vi vet at Lindegaard også har vunnet Premier League med Manchester United (2012), så er det tydelig at Lindegaard ikke har glemt Ålesund og AaFK.

Det er medlemsbladet til Manchester United Supporters Club Scandinavia som har intervjuet 33-åringen. For å finne ham måtte de dra til Burnley, der han nå er andrekeeper i eliteserieklubben.

Overgangen fra AaFK til mektige Manchester United var som tatt ut av ett av eventyrene som H C Andersen skrev i Odense, der både eventyr-kongen og Anders Lindegaard var født og oppvokst.

Enorm overgang

– Jeg visste at det ville bli en enorm overgang å gå fra AaFK til Manchester United, og jeg hadde en plan for hvordan jeg skulle takle overgangen. Jeg skulle gå læretiden der som andrekeeper for Edwin van der Saar, og så skulle jeg overta. Og det fungerte helt til jeg ble skadd, forteller Lindegaard til supporterbladet.

Han ankom Manchester i januar 2011, og da van der Saar ga seg etter 2010/2011-sesongen, fikk Lindegaard sjansen. Samme sommer ble den ukjente 20-åringen David de Gea hentet fra Spania, men det var Lindegaard som var førstekeeper i 2011/12-sesongen. Helt til han ble skadd i en kamp mot Arsenal i januar 2012. Ankelskaden holdt ham ute i åtte lange måneder, og den tiden benyttet de Gea til å bli førstekeeper. Og det er han fortsatt.

Men Lindegaard bærer slett ikke noe nag til storklubben. Men han sier selv at han mistet mye da han havnet i metropolen Manchester, i forhold til det han var vant til fra Ålesund.

Elsker Norge

– I Ålesund kjente jeg veldig mange folk, og kunne gå rundt i byen og hilse på alle. Og jeg elsker Norge og nordmenn. Men som United-spiller nytter det ikke å være sånn. Der blir du plassert på en pidestall, og må oppføre deg deretter.

Selv om han fikk seriegull med Man. United, setter han cupgullet med AaFK i 2009 høyere. Da erkerival Molde ble slått etter straffekonkurranse.

– Jeg er mer stolt over cupgullet med AaFK, for da følte jeg at jeg var en veldig stor bidragsyter. Det følte jeg ikke at jeg var da United tok seriegullet i mai 2013, avslutter han.