Bergsøy-veteran Skorpen tror det blir en tøffere kamp enn da laget hans på sensasjonelt vis slo AaFK ut av cupen for 14 dager siden.

– Det blir helt klart vanskeligere å gjenskape det vi gjorde mot Aalesund. Vi har ikke det overraskelsesmomentet igjen. Jeg tipper Kristiansund tar oss mer seriøst på grunn av den kampen mot Aalesund. De undervurderer oss nok ikke i så stor grad, sier Skorpen.

Samtidig har AaFK-skalpen gitt en voldsom entusiasme internt i Bergsøy.

– Vi tror det er mulig å ta Kristiansund. Hadde vi blitt overkjørt og hatt griseflaks mot Aalesund, så hadde vi nok ikke hatt den samme troen. Men vi følte vi var ganske på høyde med dem. Vi er i en fantastisk flyt om dagen og har troen på at det kan gå, sier Skorpen.

Høyt toppnivå

Han er ikke i tvil om at AaFK-skalpen er det foreløpige høydepunktet.

– Hele stemningen på stadion gjorde det helt rått, minnes han.

Samtidig tror han et nytt cupsjokk onsdag vil toppe det hele.

– Slår vi KBK så topper vi det. Men jeg tror ikke det skal være fokuset. Det viktigste er at vi går på bana og leverer en prestasjon vi kan være stolte av. Om vi da taper med et par-tre mål, så må det kunne være helt greit, sier Skorpen.

Dessuten mener han det ikke er helt tilfeldig at Bergsøy virkelig har blomstret hittil i år.

– Potensialet vårt er meget høyt. Problemet vårt de siste årene har vært at vi ikke alltid har fungert som et lag. Men når ting stemmer for oss, som mot Aalesund, er det ikke mange lag som er bedre enn oss på Sunnmøre, mener Skorpen.

Cupfeber i Fosnavåg

Foran onsdagens 2. runde i cupen er det naturligvis cupfeber i Fosnavåg.

– Det er fantastisk stemning i nærområdet. Folk jeg aldri har hørt prate om fotball før, prater om det nå, sier Skorpen.

Han håper selv på mange store fotballøyeblikk framover. Selv om han er blitt 41 år, har han ingen umiddelbare planer om å gi seg.