Det virket som Fortuna skulle gå mot en sterk 1-0-seier over Kil/Hemne, etter at Katarina Sunde ga hjemmelaget ledelsen tidlig i 2. omgang. Men på overtid satte bortelaget inn 1-1. Etter målet raste Fortuna mot dommer Håkon Seljen, fordi de mente de skulle hatt et frispark i forkant av målet.

– I mitt hode er det tidenes klareste frispark på rundt 20 meter, før de får ballen ut på kanten og svinget den inn foran mål til 1-1, sier Fortuna-trener Magne Elde til Sunnmørsposten.

Fortunas irritasjon mot dommeren økte med kraft utover i 2. omgang, spesielt etter at Ida Kroken fikk sitt andre gule kort halvvegs i omgangen.

To røde kort

– Du har scoringen, enkeltsituasjoner og kampen generelt. Vi får nesten ikke noen frispark, mens de har nesten alle. Vi var suverent best fram til vi fikk det røde kortet, sier Fortunas trener.

Både Elde og Fortuna-spillerne var rasende på dommeren etter kampen. Kaptein Mette Muri fikk rødt kort etter kampslutt da hun pratet på seg sitt andre gule kort. Styreleder Hogne Worren måtte ta tak i Elde og gi beskjed om at han måtte roe seg ned. Etter hvert gikk duoen inn i garderoben til dommeren.

Irritert på fotballkretsen

– Jeg spurte bare hva han dømte på, det var bare en helt grei prat. Men igjen er det NFF (Norges Fotballforbund) og damefotball. Når en dommer fra Spjelkavik ikke kan dømme kamper i 3. divisjon, så bør heller ikke en dommer fra Herd kunne dømme 2. divisjon damer, sier han og viser til at Seljen dømmer for Herd.

Fortunas trener mener det er utrolig at fotballkretsen kan sette opp en dommer fra Herd, som er en av Fortunas konkurrenter i kampen om avdelingsseieren, i en kamp der to topplag i divisjonen møtes.

– Jeg sier ikke at han dømte imot oss fordi han er fra Herd, men det er jo en følelse.

Fotballkretsen avviser kritkken

Sunnmørsposten har vært i kontakt med daglig leder Bjørn Oskar Haukeberg i Sunnmøre Fotballkrets. Han sier de ikke har gjort noe galt ved å sette opp en hoveddommer fra Herd.

– Det står ikke noe i regelverket om dette. Fortuna og Magne Elde må gjerne ta kontakt om det er noe de lurer på, sier Haukeberg.

– Men dere kunne vel satt opp en dommer fra en annen klubb for å unngå at det ble spekulasjoner?

– Ja, det kunne vi, men jeg tror ikke noen hadde snakket om dette om Fortuna hadde vunnet kampen. Dommerne som dømmer på dette nivået får sjansen der fordi de er sportslig kvalifisert til det, sier Haukeberg.

PS: Sunnmørsposten har vært i kontakt med dommer Håkon Seljen, men han ønsker ikke å kommentere det Elde sier.