Men kampen åpnet svakt for hjemmelaget. Var det nerver, eller ? Gjestene tok kommandoen, og Sander Løvø satte inn 1-0 etter et fint angrep alt etter ti minutter. Herd fortsatte å slite, og skal være glade for at ikke 0-2 kom også.

Morsom 2. omgang

Men fram mot pause frisket herdianerne til, og starten på 2. omgang ble veldig morsom for Herd-patriotene. Martin Mork Breivik brøt, suste inn i 16-meteren og fyrte av. Keeper burde nok ha tatt skuddet, men klarte kun å slå ballen via stanga og inn i nota.

Nå var Herd virkelig på gang, og ti minutter senere satt 2-1. Denne gang et utrolig bra angrep, der ballen gikk fra mann til mann. Til slutt slo Kristian Halvorsen inn i feltet, og der kom Jonas Ingebrigtsen, som «aldri» scorer. Men det gjorde han nå, en sikker avslutning på volley rett i mål, fra fem meters hold.

Vi sendte kampen direkte:

Press mot slutten

Spillende trener Magne Hoseth prøvde å oppildne sine gutter i KBK 2, og de siste ti minutta ble Herd veldig opptatt av å forsvare det de hadde. Altså tre poeng. Og akkurat på 90 minutter kom KBK-sjansen, men keeper Henrik Hagen lå nede i hjørnet sitt og slo headingen til corner. Og berget dermed hele poengpotten.

Glad trener

Herd-trener Thomas Pedersen var glad etter seieren.

- Vi kom dårlig ut, og slet veldig første halvtimen. Men vi gjorde et taktisk bytte i pausen, og vi fungerte mye bedre i 2. omgang. Målene våre var fine, og nå er vi på gang, håper jeg. At KBK 2 presset en del mot slutten er naturlig, de risikerte mye for å få 2-2 og kastet mange folk fram. Men vi holdt unna, smiler Pedersen.

Martin Mork Breivik scoret den viktige utligningen for Herd. Foto: Helge Skuseth