AaFK Fortuna blir en realitet

Avtalen mellom AaFK og FK Fortuna ble godkjent under det ekstraordinære årsmøtet torsdag kveld.

AaFK Fortuna: Mette Muri fra FK Fortuna sammen med Fredrik Carlsen fra AaFK.   Foto: Marius Simensen

Fotball

Det melder AaFK i en pressemelding. Klubbens medlemmer godkjente avtalen nå i ettermiddag.

Klubbdirektør Geir S. Vik i AaFK sier han har stor tro på at avtalen vil styrke AaFK som både klubb, merkevare og Sunnmøres stolthet, ifølge pressemeldingen.

Bakgrunn:


Fortunas rungende ja til AaFK

På onsdagens ekstraordinære årsmøte i Fortuna ga medlemmene krystallklar beskjed. Samarbeidet med AaFK, og det tilhørende navneskiftet, er noe de ønsker.


- Denne avtalen understreker også at AaFK er en fremtidsrettet toppfotballklubb for hele Sunnmøre. Sammen med Fortuna og i nye AaFK Fortuna skal vi nå bygge sten for sten med en langsiktig målsetting om toppfotball også for kvinner på Sunnmøre, sier Vik.

Med avtalen legger en til rette for å følge opp ambisjonen om at AaFK skal være Sunnmøres toppklubb for både kvinner og menn.

Avtalen strekker seg over tre år. Fra 2020-sesongen skal Fortuna-spillerne spille i AaFK-drakter, men den nye satsingen skal ligge i Fortuna med adskilt organisasjon, økonomi og inntekter, men med et nært samarbeid mellom de to klubbene, står det i pressemeldingen.


Da Fortuna trodde at de skulle ende i Guard

FK Fortuna og AaFK ser ut til å «finne hverandre». Men Fortuna bør ha lært ikke å ta noe for gitt før en avtale er underskrevet.AaFK og Fortuna skal trolig inngå en treårs samarbeidsavtale:

Fra Fortuna til AaFK Fortuna