Nye «skjær» i sjøen dukker opp i Riise-saken

Reklamefilmer han har medvirket i kan stoppe AaFK-avtalen

John Arne Riise 

Ålesund

Tirsdag virket det som om det kun var snakk om timer eller i verste fall få dager til John Arne Riise skulle være spilleklar for AaFK.  Riise har allerede gitt NFF beskjed om at han vil si opp avtalen sin med bettingselskapet Betsson, og dermed kunne neppe NFF gjøre annet enn å gi grønt lys for at Riise kan ikle seg den oransje drakta igjen. For første gang på 18 år.

Men nye opplysninger har dukket opp, og det gjelder såkalte kampanjefilmer i Betsson-regi som John Arne skal ha vært medvirkende i. Disse filmene, som trolig enda ikke er vist offentlig, skal være reklamefilmer for Betsson inn mot sommerens EM-sluttspill i fotball. Og det kan hende at NFF eller Norsk Toppfotball – eller Norsk Tipping for den del – setter seg på bakbeina dersom Riise medvirker i slike reklamefilmer for et utenlandsk tippeselskap når han samtidig er AaFK-spiller i Tippeligaen.

Skjær på skjær

AaFK-direktør Henrik Hoff er fullt inneforstått med sakens utvikling, og medgir at nye skjær i sjøen kan ha dukket opp.

- Jeg vet at John Arne har sagt seg villig til å tre ut av avtalen med Betsson. Men denne reklamekampanjen han trolig er tenkt å medvirke i, eller HAR medvirket i, er et nytt element som jeg er usikker på konsekvensen av. Vi i  AaFK kan ikke inngå en avtale med John Arne før vi har fått et endelig ja fra NFF og Norsk Toppfotball. Vi kan ikke risikere å bli saksøkt av en av disse partene dersom Norsk Tipping finner at slike reklamefilmer er stikk imot selskapets interesser. Og klager dette inn for eksempelvis NFF, sier Hoff.

Må ha klarsignal

- Vi må rett og slett få visshet for at John Arne kan spille kamper for oss, før vi signerer en avtale med ham. Vi er enige om det meste av betingelsene, men vi må ha klarsignal fra forbundet før vi skriver under, fastslår han.

-  Så Riise må få Betsson til å love å ikke vise disse kampanjefilmene på norsk TV?

- Jeg vet ikke hvordan dette lar seg løse. Men hvis NFF kommer og sier til oss at John Arne kan få spille for oss, selv etter en juridisk gjennomgang av saken, så er John Arne AaFK-klar. Men her er det altså litt mer som må løses enn at John Arne må ut av Betsson-avtalen. Og dette er veldig nytt, også for meg, sier Hoff.

Trenger ham

Som ikke er i tvil om at AaFK har bruk for John Arne Riises rutine og kvaliteter.

- Vi ønsker at han spiller for oss, og jeg har personlig lagt ned nye arbeid i å få dette til. John Arne er også fullt klar over dette siste som har oppstått av forviklinger, og jeg håper selvsagt at han og Betsson kommer til en enighet som også NFF, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping kan akseptere, sier Hoff.

- Men uansett hadde han vel ikke blitt benyttet allerede mot Stabæk i fredagens serieåpning?

- Hvorfor ikke? Jeg er sikker på at dersom dette blir ordnet i løpet av en dag eller to, så er han i troppen mot Stabæk. Det holder at han kommer innpå de siste ti minuttene, så knaller han inn et frispark som gjør at vi vinner 1-0, smiler Henrik Hoff.