Cruisebåten «Aidasol» skulle til Ålesund:

Avblåste besøk på grunn av vind

Cruisebåt snudde i Hessafjorden.

Det italienske cruiseskipet måtte avlyse ålesundsbesøket denne gang, og snudde i Hessafjorden på grunn av sterk vind, etter to forsøk på å ta seg inn til kai.   Foto: Olav Lillebø

– Skipet, som hadde los om bord, forsøkte to ganger, men avblåste på grunn av vind

Synnøve Johnsen
Ålesund

Sola har for lengst snudd, og natt til onsdag herjet den første høststormen over Ålesund. Det medførte at det italienske cruiseskipet «Aidasol» måtte gi opp forsøket på å legge til kai i byen onsdag morgen.

– Skipet, som hadde los om bord, forsøkte to ganger, men avblåste på grunn av vind, forteller Synnøve Johnsen, markeds- og informasjonskonsulent ved Ålesundregionens havnevesen.

Skipet, som har plass til drøyt 2.000 passasjerer, skulle innom Ålesund for et kort opphold, før ferden videre til Eidfjord.

Like fullt var det cruisebåt i Ålesund også onsdag.

Det var franske «Horizon», som kom fra Geiranger, og egentlig skulle ha gått rett videre til Flåm.

Men på grunn av den sterke vinden, så fant skipet det best å ligge til kai i Ålesund fra natt til onsdag, med planlagt ferd videre sørover i 19-tida onsdag.

Under besøket ved Prestebrygga fikk mannskap og passasjerer besøk av Ålesund havnevesen, som var om bord og hilste på.

Utover onsdag løyet vinden.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund