Lars Cramer gir seg i AaFK

AaFK må ut på keeperjakt. Lars Cramer har valgt å si opp kontrakten sin med klubben.

Gir seg Lars Cramer   Foto: Helge Skuseth

Ålesund

– Det er et sinnssykt tøft valg jeg har tatt. Et kjedelig valg. Men jeg vet med meg selv at dette er det riktige. Jeg har lyst å være ferdig å studere når jeg er rundt 30 i stedet for når jeg er 38 år, sier Lars Cramer.

Det var fredag det ble kjent at 25-åringen gir seg med umiddelbar virkning i AaFK. Det til tross for at han har kontrakt med klubben også neste år.

– Dette var langt ifra det som var planen. Jeg har jo fått kjæresten hit, kjøpt meg leilighet og alt sånn. Men da jeg kom inn på medisinstudiene i august, så fikk jeg vite at de hadde endret studieplan. Mye mer er obligatorisk enn det jeg var klar over, forteller Lars Cramer.

I høst har han kombinert studiene og fotballen. Av den grunn har han vært borte fra enkelte AaFK-treninger.

– Både jeg og klubben har vel merket at det ble for mye. Derfor måtte jeg ta et valg, sier Cramer.

Fikk bare to kamper

Han ble hentet til klubben foran årets sesong og var lenge favoritt til å bli førstekeeper, men skader i forkant av sesongen gjorde at Andreas Lie «kuppet» den plassen. I sommer var Cramer inne på laget i to kamper, men etter 0-6-tapet mot Brann i Bergen ventet benken igjen.

– Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg i AaFK, sier Lars Cramer.

– Ville du vurdert saka nå annerledes om du var førstekeeper?

– Den tanken har slått meg også. Det har vært en del av prosessen. Konklusjonen er vel egentlig at jeg ville gjort det samme, sier Cramer.

Han utelukker ikke å fortsette med fotballen på et annet nivå, men er klar på at studiene skal ha prioriteten. I avtalen med AaFK heter det dessuten at han ikke for lov til å signere med en annen eliteserieklubb.

Må på keeperjakt

Valget til Cramer betyr at AaFK nå bare har Andreas Lie i keeperstallen. Det betyr at klubben må ut på keeperjakt.

– Vi har visst om dette i en måneds tid. Sånn sett er vi forberedt på det, sier Trond Fredriksen.

– Jakter dere nå en ny førstekeeper eller en backup til Andreas Lie?

– Det får tida vise. Utgangspunktet er at vi er veldig fornøyd med Andreas. Han har hatt en veldig fin stigning. I høst har han vært kanongod og viktig for oss. Så får vi se hva som blir den endelige vurderingen, sier Trond Fredriksen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund