Med tekster til terapi

Musikken er viktig, men aller viktigst er tekstene for låtskriveren Elin Sofye Rabbevåg. Påskeaften stilte hun med påskeband i hjembyen Ålesund.

  Foto: Adrian Øhrn Johansen

Jeg håper folk kjenner seg igjen i musikken.

Elin Sofye Rabbevåg
Ålesund

– Jeg ønsker å trøste litt med musikken min, og håper at tekstene mine kan fungere som terapi for de som har det vanskelig, sier 24-åringen som er i ferd med å utdanne seg til musikkterapeut ved Griegakademiet Bergen.

Tidligere har hun studert lyd- og musikkproduksjon ved Noroff instituttet i samme by. Og det var i Bergen at hun like før jul 2009 ga ut EP-en «I"ll never know» med fire sjølvlaga låter. Og med hjelp av The Owens-gitarist Daniel Birkeland og andre etablerte musikere.

Jeg hadde ikke råd til å spille inn en hel CD. Det er dyrt og veldig arbeidskrevende å være sin egen manager, sier Elin Sofye Rabbevåg som forteller at EP-en har ført tilflere konserter i Bergen, og nye står for tur etter påske. Og at den ligger på forsida til Platekompaniets internettside.

Påskeband

Det er jeg veldig glad for, sier låtskriveren. Glad var hun også for bruke påskeaften til å holde konsert i Ålesund.

Sammen med søskenbarnet John Olav Bjørlykhaug på gitar, og Ingvild Nesdal Sandnes på cello, fylte Elin Sofye Rabbevåg Steinovnen Bar og Pizzeria med sju -åtte av sine melodiøse poplåter mens hun vekselvis spilte elpiano og gitar.

Mellom hver låt småpratet hun og fortalte hun hva teksten handler om.

– Likegyldighet synes jeg en skummel tilstand å være i, sa hun som introduksjon til låten «In their shoes».

Og låten «Folk med brustne blikk» handler om å ha flaks eller uflaks i livet. Den er dedikert til de som sitter i fengsel, fortalte låtskriveren og musikkterapistudenten som etter påskeferien skal avslutte praksisperioden sin i et fengsel i Bergen. Der spiller hun i band sammen med innsatte.

Før Elin og hennes påskeband skapte en lun og neddempa stemning i lokalet, var det søskenbarna hennes søstrene Anna Britt og Ragnhild Bjørlykhaug som underholdt de vel 35 personen i lokalet med soul/gospelprega coverlåter.

Veldig bra konsert

- Jeg likte godt både oppvarminga og hovedartisten. Elin Sofye Rabbevåg har fin balanse mellom tekst og melodi i låtene sine. Og flinke musikere. Jeg er imponert, sier Ingunn Westre etter at applausen etter siste låten stilnet av.

Det var fint å sitte her og lytte. En behagelig atmosfære, legger Sunniva Westre til.

Anne-Lise Frøland merket låtskriverens tekster.

Veldig personlige og bra tekster, og Elin har fin klang i stemmen, er hennes reaksjon etter konserten.

Bruke musikken

At publikum legger skal legge merke til hva hun synger om, er akkurat det Elin Sofye Rabbevåg håper på.

Jeg håper at folk synes det jeg lager er originalt, og at de føler stemningen og kjenner seg igjen i det jeg synger om, sier 24-åringen som i tillegg til å gi ut egne låter ønsker å bruke musikk i jobben som musikkterapeut.

– Blir det ledig jobb i fengselet, søker jeg. Det er fint å bruke musikk til å gjøre hverdagen til de innsatte litt lettere, sier 24-åringen som skiver låter for seg selv og andre.