– Vi er godt fornøyd med avtalen. Han har sin første trening med oss onsdag, og da signerer vi også papirene, sier sportssjef i Brattvåg, Per Gidlund.

31-åringen flytter til Sunnmøre på grunn av samboeren Silje Hoff som ikke har hatt en ideell jobbsituasjon i Tromsø. Matland traff sin utvalgte fra Ålesund da han spilte for AaFK. Allerede i fjor jaktet Brattvåg spilleren.

– Han trente med oss i fjor, men på det tidspunktet trengte vi ingen i hans posisjon. Nå har vi forsøkt å få en slik spiller siden i vinter, forklarer Gidlund.

Erfaren

Venstrebacken har tidligere spilt i Aalesund og har også en fortid fra Tromsø, Sarpsborg 08 og Royal Antwerpen. Den siste tiden har Matland spilt for 1. divisjonsklubben Tromsdalen.

Les også: Matland ble matchvinner i siste kamp for Tromsdalen

Det er altså en erfaren spiller Brattvåg har sikret seg.

– Han kan tilføre oss mye. Han har egenskaper på det personlige planet som kan bli viktig for oss i høst med hans erfaring fra høgere nivå. Vi har mange unge spillere og får en bedre aldersbalanse. Jo passer godt inn, sier Gidlund og legger til:

– På fotballbanen får vi inn en god venstrefot. Han har også en fot som kan vise seg å bli en viktig dødballfot.

Egenskapene og ferdighetene til Matland kan bli viktige utover høsten i nedrykksstriden. Brattvåg ligger på 13. plass av 14 lag i andre divisjon.

Les flere saker om lokal fotball.

Må sone karantene

I vår har Brattvåg slitt spesielt på hjemmebane. Nå venter to kamper på eget kunstgress mot motstand plassert på nedre halvdel av tabellen.

Ifølge iTromsø har Tromsdalen sikret seg en avtale med Brattvåg om at Matland kan komme gratis tilbake til TUIL om det blir aktuelt.

– I utgangspunktet varer avtalen ut 2020, selv om Brattvåg skulle rykke ned, sier Gidlund.