Og kanskje får Bergsøy med Joachim «Joa» Magnussen til høsten. Den tidligere Hødd- og Hønefoss-spissen trener nå med Bergsøy, og dersom helsa holder kan han bli en joker framover. Det er også en mulighet for at Kjetil Paulsen melder overgang til Bergsøy snart. Han spiller nå for Lokomotiv Oslo, men er i dialog med moderklubben.

Tabellen viser at AaFK leder etter 11 kamper, poenget foran Bergsøy. Fem poeng bak Bergsøy ligger Emblem og Ørsta, og så kommer Volda, Rollon og SIF/Hessa deretter. Tabellen er på en måte delt på midten. Fra SIF/Hessa på 18 poeng er det sju poeng ned til Valder, som igjen har en liten luke til bunnkvartetten. Og slik det ser ut nå, står nedrykket mellom FK Sykkylven (2 poeng), Godøy (4), Hareid (6) og Larsnes/Gursken (8).

Avhengig av 3. divisjon

Hvor mange lag som rykker ned er avhengig av antall sunnmørslag som rykker ned fra 3. divisjon. Hvis kun Hødd 2 rykker ned, slik tabellen viser nå, må to lag ned fra 4. divisjon.

I toppen står det altså foreløpig mellom Bergsøy og AaFK 2, og Bergsøy-trener Toni Sandanger er klar på at BIL vil opp.

– Om ikke i år, så kanskje neste år. Det er så mye positivt som skjer i Bergsøy-fotballen nå at før eller siden vil vi lykkes, sier han.

Mister også

– Vi mister Eirik Heltne og Martin Røren. De har flyttet til Østlandet pga henholdsvis jobb og skolegang, men de blir hentet til kampene til vi har fått erstattere på plass. Ellers er fortsatt kaptein Daniel Jøsok Kvalsvik og Fredrik Muren ute med skade, så vi stiller ungt mot AaFK 2 fredag. Og vi gleder oss veldig, sier Sandanger.

AaFK 2 på sin side har mistet både Anders Waagan og Emil Solnørdal fra i vår, begge var viktige brikker i vårsesongen. Men dersom AaFK vil, så kan de selvsagt stille et sterkt mannskap på beina mot Bergsøy. Og AaFK har som mål å få sitt toerlag opp i 3. divisjon – minst.

Høstens åpningsrunde ser slik ut:

Torsdag: Godøy-SIF/Hessa, Rollon-Larsnes/Gursken og Valder-Emblem.

Fredag: Bergsøy-AaFK 2, FK Sykkylven-Volda og Hareid-Ørsta.