Vil sprenge i 32 år til

Bingsa: Gjenstående driftstid i steinbruddet i Bingsa er 22 år i gjeldende kommuneplan. I forslaget til ny kommuneplan legges det opp til tre år til, mens bedriften mener de kan drifte bruddet i 32 år til. Arkiv 

Fra papir

Steinbruddet i Bingsa, hvor Kolo Veidekke henter ut stein og grus, er synlig langveisfra. I dagens kommuneplan legges det opp til 22 år til drift, mens den nye kommuneplanen legger opp til 25 år. Bedriften selv ønsker derimot drift i 32 år til, ti år lenger enn dagens kommuneplan har lagt opp til. Nå støtter Direktoratet for Mineralforvaltning opp under en slik forlenging, og påpeker at det av miljøhensyn er fornuftig å utnytte forekomsten optimalt.

– Det som ikke kan hentes ut her, må produseres andre steder, med nye inngrep og kanskje lengre transport som følge. Kommunen påpeker at den allerede påbegynte istandsettinga blir delvis spolert med det opplegget bedrifta ønsker. Vi mener det har liten praktisk betydning, skriver direktoratet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fra papir