Null oversikt

Ingen vet hvor mange barn som skader seg eller omkommer i norske barnehager.
Fra papir

Ifølge VG er det ingen som har oversikt over hvor mange barn som skader seg eller omkommer i norske barnehager. Men ifølge en undersøkelse gjort av Lean Communications måtte minst 15.000 barn ha lege- eller tannlegetilsyn etter barnehageulykker i fjor. Etter at Daniels familie stod fram i VG med historien sin, har kunnskapsminister Kristin Halvorsen tatt tak i dette, og vil fra 2012 pålegge Utdanningsdirektoratet å lage en nasjonal oversikt over alvorlige barnehageulykker.

– Denne konkrete saken understreker et behov for å få en samlet oversikt over barnehageulykker, sier hun til VG. Hun mener en nasjonal oversikt kan gi et bedre utgangspunkt for å arbeide målrettet for å unngå alvorlige ulykker. Hun vil også pålegge Utdanningsdirektoratet å opprette en faggruppe med ekspertise på ulykker, som kan bistå fylkesmannen i konkret tilsyn etter barnehageulykker.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fra papir