Fjernet hoppestrikk og rørsklie

Vegsund barnehage har gjort grep for å hindre at lignende ulykker skal skje igjen.
Fra papir

– Det er vanskelig i ettertid å si at en vil gjøre ting annerledes. Det triste er jo at vi ikke så det som skjedde. Men vi er blitt mer bevisst på å være obs. Det er noe en prøver hele tida, blant anna ved å være godt bemanna. Men det var vi jo også den dagen ulykken skjedde, mener Nils-Petter Solberg, som er daglig leder ved Vegsund barnehage.

– Men vi er også bevisst på å ha løpende risikovurdering. Vi fjerna rørsklia og bytta den ut med ei åpen sklie. Det var ikke noe galt med apparatet, men vi ønsket ikke å ha rørsklia lenger, men ei åpen sklie som gjør at barna er synlige, sier Solberg.

– Har dere hoppestrikk i barnehagen i dag?

– Nei. Det har vi ikke. Alt er fjerna. Jeg tror alle barnehager har økt bevissthet rundt dette nå. Vi hadde hoppestrikk til de største ungene, sier Solberg. Hendelsesforløpet forut for den fatale ulykken, og hvordan hoppestrikket havnet der det gjorde, vet han fortsatt ikke.

Han sier at han kjenner til at også andre barnehager har gått gjennom sine rutiner, og fjerna hoppetrikk, hoppetau og liknende.

– Tror du alle barnehager har fjerna slikt utstyr?

– Jeg vet ikke om hoppestrikk er blitt fjerna fra alle barnehager, sier han til Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fra papir