St. Olav til Egil Flakk

Industrigründer Egil Flakk (79) i Ålesund er av H.M. Kongen utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

  Foto: Jakob Haugaa, Digitalsport

På Stette har vi et 100 mål stort industriområde med tanke på framtida

Egil Flakk
Nyheter

Utnevnelsen blir gjort på bakgrunn av Egil Flakk sin innsats for norsk næringsliv. Overrekkelsen vil foregå fredag 9. september, i tilknytning til den offisielle åpningen av Flakk Industripark og H-Produkters nye produksjonsanlegg på Stette i Skodje.

–Min reaksjon på denne utnevnelsen? Vel, det må vel være en slags innrømmelse eller bekreftelse på at jeg har gjort noe positivt, sier Egil Flakk da vi ringer og gratulerer.

H-vinduet

– Med din veldig varierte næringslivssatsing – hva er det du personlig har lagt mest innsats igjennom årene?

– Det må vel være samkjøringen av de rundt 20 norske vindusfabrikkene som samarbeidet om H-Vinduet gjennom mange, mange år, styrt gjennom patenter på blant annet beslagene som ble laget hos Spilka. Det dreide seg om små fabrikker som vokste sterkt gjennom samarbeidet. Mange av dem er i dag sterke aktører innen norsk vindusindustri. Også Spilka har hatt en rivende utvikling.

Devold

Egil Flakk er også stolt over at Flakk Gruppen, som i dag er styrt av hans sønn, Knut Flakk, har fått til mye med utgangspunkt i kjøpet av Devoldfabrikken i Langevåg.

Der startet de blant annet produksjon av fiber til armering i plastkonstruksjoner – utgangspunktet for det som i dag er det børsnoterte selskapet Hexagon Composites.

Også Devold of Norway har utviklet seg veldig positivt, og reiselivssatsingen i 62 grader Nord er under utvikling. Dette er bare stikkordsmessige eksempler på den knoppskytingen som har skjedd på basis av gründerinnsatsen til Egil Flakk og de menneskene han har samarbeidet med.

Industri på Stette

Nå har han tonet ned sin egen virksomhet, men er daglig leder og styreleder i Flakk Invest som står bak industriutviklingen på Stette i Skodje.

– I de nye fabrikklokalene på rundt 6.000 kvadratmeter skal H-Produkters nye produksjonsanlegg holde til. Rundt har vi et 100 mål stort industriområde med tanke på framtida. Den utviklingen får andre ta seg av, sier Egil Flakk.

Hva som har vært drivkrafta hans gjennom alle år?

– Å se at ting lykkes! sier industrigründeren.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter