– Flere rederier er i ferd med å bygge ned avdelinger for å spare penger, men arbeidsoppgavene er like omfattende. Med de utfordringene som offshoreflåten har i dag er det et marked for frittstående tjenester. På samme måte kan de rederiene som bygger seg opp, klare seg med mindre organisasjoner Istedenfor kan de kjøpe tjenestene for å dekke de toppene som kommer på. Det er der vi kan hjelpe til, sier Geir Hjelle.

MSG i Ålesund

Han er med på å etablere Maritime Support Group (MSG) med hovedkontor i Ålesund. Her er de fem ansatte. Gruppen har assosierte selskaper og representanter i flere verdensdeler med kontorer i Melbourne, Manila, Singapore, Lisboa, Aberdeen og Rio de Janeiro.

MSG består av enkeltpersoner og selskaper med kompetanse og erfaring innen bl. a teknisk støtte, rekruttering og bemanning, opplæring, reise og logistikk, IT, HMS, innkjøp og rådgiving.

– Alle i gruppen har lang erfaring med ulike funksjoner i større rederivirksomheter. Vi kan tilby tjenester rimeligere enn om rederiene hver for seg skal bygge opp avdelinger for disse tjenestene, sier Hjelle.

– Hvordan er erfaringene så langt?

– Vi har allerede fått oppdrag, og det er tydeligvis et marked for dette.

Selv har Hjelle erfaring fra mange år i Farstad Shipping, og sist Sunnmørsposten besøkte han representerte han OffshoreCrew i Ålesund, et bemanningsbyrå innen offshore. Dette selskapet driver med rekruttering og bemanning og er trukket inn i den større enheten MSG, som altså tilbyr en enda bredere spekter av tjenester.

Falske sertifikater

– Vi er ikke bare til for offshorerederier. Marine rederier, fiske og oppdrett og oljerelatert virksomhet kan gjøre seg nytte av våre tjenester, mener Hjelle.

Sammen med dattera Linn har han etablert selskapet Check-It, som representerer noe helt nytt innen rederivirksomheten og som også inngår i MSG.

– Falske sertifikater er en utfordring for arbeidsgivere. Og ikke minst er det et stort sikkerhetsproblem når ansatte ikke har gjennomført de kursene de legger fram papirer på. Ofte foretar rederiene stikkprøver i søkerbunkene for å avsløre falske sertifikater, men det kan vise seg å ikke være nok.

Gjennom selskapet Check-It kan vi gå gjennom den aktuelle søkerbunken til våre oppdragsgivere. Da undersøker vi ikke bare sertifikatene, men også eksamenspapirer de bygger på og i hvilken grad disse er ekte.

Grundig arbeid

– Det må være et omfattende arbeid?

– Vi går grundig til verks, og tar kontakt med utdanningsinstitusjoner over hele verden for å synliggjøre at papirene er i orden. At en undervegs avslører noen som ikke er det, blir en bonus, sier Hjelle.

Leder: Geir Hjelle (tv) er daglig leder, mens Arne Haug (tv) tilbyr teknisk ekspertise.