«Kunne det ikke bare vært fint vær i dag da?» undrer Klemetsen, som har vært i tett dialog med brannvesen, politi, pyroteknikere, kommuner og Svea Fireworks Ålesund lørdag.

«Det er ingenting vi heller ønsker å gjøre enn å gjennomføre årets fellesfyrverkeri, men vi må sette sikkerhet først», skrev hun.

Fellesfyrverkeriet, som er et spleiselag, skal etter planen starte klokka 20.00 og er planlagt i samarbeid med Ålesund og Giske kommuner, Ålesundsregionens Havnevesen, Svea Fyrverkeri og DNB.

Godt i gang med opprigg på Glomset

På Glomset er det oppriggingen til det store fargesshowet ved midnatt godt i gang. Også der følges værmeldingene tett, men med mellom 5- og 9 sekundmeter vind har arrangør Kenneth Hurlen ingen planer om å avlyse.

- Akkurat nå blåser vinden i en veldig gunstig retning. Nedover neset istedenfor opp mot der folk bor. Med den vindstyrken som er meldt nå har vi ikke en gang vurdert å avlyse fyrverkeriet sier han til smp.no.

Ved midnatt vil dermed alle de fremmøtte få med seg et skikelig fargeshow på himmelen, som skal markere ti år med fellesfyrverkeri på Glomset.