I 11-tida mandag rykka en rekke bevæpna politifolk og politiets pansrede kjøretøy ut til Skaregata i Ålesund sentrum, etter melding om en trusselsituasjon. Ifølge meldingen ble en mann utsatt for trusler/tvang, og det skal også ha blitt benytta flere typer våpen – blant annet en kniv.

Politiet pågrep to menn i 20-åra, som begge blei sendt til sjukehus.I 14-tida samme dag pågrep politiet ytterligere to menn i Steinvågvegen på Aspøya i forbindelse med samme sak.

BAKGRUNN: Fire pågrepet etter trusselsituasjon i sentrum

Ikke alvorlige skader

De to som blei sendt til sjukehus er skrevet ut.

– De hadde begrensede skader. Det er ikke noe som tyder på at det har vært stikkskader, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.

Den ene mannen ble løslatt fra sjukehuset, mens den andre blei avhørt mandag kveld.

– Vi er fortsatt i en etterforskningsfase der vi jobber med å sammenfatte de ulike forklaringene og se hva som stemmer overens med funn gjort på stedet. Deretter blir det gjort en vurdering av status og eventuell videre fengsling, sa Solheim tirsdag kveld.

OPPDATERING: Onsdag morgen er det klart at tre av de pågrepne blir framstilt for fengsling. Den ene var direkte involvert i hendelsen i Skaregata og skal være sikta for en rekke forhold, blant anna vold og narkotikalovbrudd. De to andre er sikta for grov narkotikaovertrelse.

– Ikke noe klart motiv

Ifølge politiet ble det nevnt at det var brukt ulike typer våpen i trusselsituasjonen. Mandag bekrefta politiadvokaten at det har vært en kniv inne i bildet. Utover dette vil ikke Solheim uttale seg om hvilke våpen som skal ha blitt brukt.

Tirsdag ettermiddag gjorde politiet nye søk med hundepatrulje i Steinvågvegen.

Solheim vil ikke kommentere om politiet har beslaglagt våpen i saka. Politiet jobber fremdeles med å danne seg et bilde av hva som var bakgrunnen for trusselsituasjonen, opplyser han videre.

– Alvorlig melding

– Hvor alvorlig ser dere på hendelsen?

– I utgangspunktet var det en alvorlig melding, og det gjør at vi håndterer det slik. Når det er opplysninger om trusler og bruk av våpen, da er vi trent for å gå inn i de situasjonene med det vi har av hjelpemidler for å få kontroll på situasjonen på en trygg måte, også med tanke på de vi griper inn overfor, sier Solheim.

Han forstår at folk blir kan bli urolige av hendelsene.

Er obs på mulige hevnoppgjør

Samtidig sier han at politiet er oppmerksomme på at når det skjer et drap i slike miljøer, så er det inngripende både for bekjentskapskrets og omgivelser for øvrig.

– Det betyr at vi må ha en særskilt oppmerksomhet rundt dette, om det eskalerer på nytt. Det er ingen ting som tyder på det så langt, sier han.

– Er det fare for at det vil komme hevnoppgjør i etterkant av drapet?

– Vi er oppmerksomme på at når det skjer et drap i sånne miljøer, så er det inngripende. Da må vi være oppmerksomme på at det kankomme sånne typer situsjoner. Om det måtte skje, så vil vi håndtere det.

foto
To personer pågrepet etter trusselsituasjon i Skaregata mandag. Foto: Staale Wattø
foto
Væpnet politiaksjon i Steinvågvegen hvor to personer ble pågrepet. Foto: Stig Vågnes