Rolls-Royce skal levere skipsutstyr til ni fartøy

Rolls-Royce har signert en kontrakt med Sinopacific Shipbuilding Group i Shanghai, Kina om en utstyrspakke til ni offshorefartøy.

Signering Signeringsseremonien foregikk i Shanghai. De to som signerer er Vivian Ye, Director of the Supply Chain Centre, Sinopacific Shipbuilding Group og Olav Haug Vikebakk, Vice President System Sales, Rolls-Royce (Ulsteinvik).  

New Articles

Det melder Rolls-Royce i en pressemelding.

De ni ankerhåndteringsfartøyene skal designes og bygges av Sinopacific for Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) og det heleide datterselskapet, ESNAAD.  

Pakke med velprøvd teknologi

Hvert fartøy med design SPA80A får en trekkraft på 80 tonn og blir utstyrt med Bergen dieselmotorer, hovedpropeller, tunnel thrustere, dekksmaskineri og elektrosystem fra Rolls-Royce. Dette utgjør en pakke med robust og velprøvd teknologi som er utviklet for drift i krevende farvann.

- Ledelsen i Rolls-Royce besøkte Sinopacific i 2013, og det bidro til å forsterke forholdet mellom våre to selskap. Rolls-Royce leverte også en integrert utstyrspakke for våre design SPA150 som representerte den første rene utstyrskontraken fra Rolls-Royce i Kina, sier JIANG Qiang, Chief Executive Officer i Sinopacific og legger til:

- Rolls-Royce-teamet har sørget for god oppfølging. God kommunikasjon gir oss tro på et utvidet samarbeid. Sinopacific ønsker å jobbe tett med strategiske partnere som Rolls-Royce, som kan levere de beste produktene og tjenestene til våre kunder og som bidrar til å styrke oss i et krevende marked.

Viktig kontrakt for Rolls-Royce

Richard Wang er regionsansvarlig for Rolls-Royce Marine i Kina, han er ser frem til å fortsette samarbeidet med Sinopacific.

- Dette er en viktig kontrakt, som viser at vi er konkurransedyktige på en bredt spekter av maritimt utstyr. Vi setter sammen løsninger som gir god verdi for kundene våre, sier han.

De ni fartøyene skal bygges ved Zhejiang-verftet til Sinopacific, med første levering i 2017.