Bjarne Fylling reagerte spontant da han leste i avisa at det ikke var planlagt St. Hansbål på Volsdalsberga i kveld. Dermed tok han saken i egne hender, og nå blir det bål på berga slik det har vært de siste seksti årene.

Tok affære

Fylling har selv feiret midtsommer på Volsdalsberga i alle år, og han mente det var for galt at tradisjonen ikke skulle fortsette.

- Jeg var nesten sikker på at noen hadde tatt affære da det ble kjent at ingen skulle arrangere St.Hans-feiring, forteller Fylling. Men da jeg tok meg en tur ned på området tidligere i dag, så jeg at det ikke var tegn til aktivitet.

Paller

Etter et par telefoner til Selvaag og Sunn-Trans, var paller til bålet i boks.

- Nå trenger jeg noen som kan hjelpe meg med å stable bålet, sier Fylling. Sunn-Trans kommer med pallene rundt klokka 16.00. Det hadde vært veldig kjekt med litt hjelp da.

- Er ikke alle tilgjengelige paller stabla ute på Slinningen?

- Vi skal bruke engangspaller. Det vil de ikke ha på Slinningsbålet, fortreller Bjarne Fylling.

Underholdning

Fylling sier at han ikke har greid å tromme sammen noe underholdning på så kort tid, men det regner han med at folk sørger for sjøl.

- Vi tenner bålet klokka sju, og så håper vi at folk tar med seg både trekkspill, gitar, mat og drikke og godt humør, sier Bjarne Fylling.

Send dine Sankthans-bilder til internett@smp.no