– Klart vi er spente, men vi gleder oss veldig.

Therese Juvik, Anna Einarsson, Sigrid Kleive og Pavina Solevåg tok fatt på en ny etappe i livet da de ble ønsket velkommen til Ålesund videregående skole mandag morgen.

Rett innenfor porten sto avdelingslederne Sonja Gangastad og Eva Madsen Knutsen klare til å ønske nye og gamle elever velkommen.

2470 skoledager

Inn på skolegården på ærverdige Latinskolen durer noen av elevene inn på høylydte mopeder mens andre speider litt forsiktig rundt på jakt etter et kjent fjes. Noen kvartaler lenger vest er det også spente fjes i en stor og like erværdig skolegård.

26 seksåringer er i gang med den første av 2.470 skoledager på Aspøyskolen.

– Men ingen av disse dagene blir slik som akkurat denne, sier rektor Ann Elin Haadem som ønsker førsteklassingene velkommen.

Mange av de ferske førsteklassingene har allerede gjort seg kjent med skolen gjennom SFO, og mange kjenner hverandre fra før også.

Tidlig ute

Amina og mamma Karima Chahid hadde veldig god tid før skolestarten.

– Jeg hadde ikke fått med meg at vi skulle møte opp klokka ti, så vi var på plass på skolegården klokka åtte, ler Karima. Men da tok vi oss bare en tur på byen og spiste frokost sammen på kafé, og det var jo også en hyggelig måte å markere første skoledag på.

Amina har selvsagt pyntet seg med en flott rosa kjole, og i den nye sekken ligger den like nye matboksen og penalet. Alt med motiv fra favoritten "Frost". Hun er litt usikker på hva hun gleder seg mest til, men læreren hennes heter Elisabet.

Yngst igjen

Mens førsteklassingene på Aspøy synes det er tryggest å holde mor eller far i hånda, søker sekstenåringene på Latinskolen sammen med venner før de begir seg inn til en felles samling.

– Er det den samme følelsen som å begynne i 1. klasse på barneskolen?

– Mer som da vi begynte i åttende, sier jentene. Nå er vi plutselig yngst igjen.

Therese Juvik, Anna Einarsson, Sigrid Kleive og Pavina Solevåg blir ønsket velkommen til Ålesund videregående skole av Sonja Gangstad til venstre og Eva Madsen Knudsen. De to er avdelingsledere for henholdsvis studiespesialisering og idrett. Foto: Hilde Hovik
Mamma Karima Chahid og Amina møtte opp litt for tidlig til skolestart, men tok seg en liten runde på byen mens de ventet. Et bilde ved Brosundet blir også et fint minne fra første skoledag. Foto: Hilde Hovik