Kulturhusene i Ålesund

Humor og alvor

Vårens program for Parken kulturhus og Arbeideren er klart. Det blir mye humor, men også underfundig alvor.

To rustne herrer Ole Paus og Jonas Fjeld 

Blander klassisk og blues Knut Reiersrud Band og Trondheimsolistene. 

Fiolinvirtuos Charlie Siem.  

New Articles

I en pressemelding fra Parken kulturhus og Arbeideren lokkes det med standup, farse, svart humor, galgenhumor og tragikomikk, sorgmuntre underfundigheter, parodier og rent fjas. Blant de lattervekkende produksjonene vårprogrammet byr på er Latter Live på turné. Konseptet kommer fra programmet "Latter Live" på NRK, fimet fra Latter på Aker Brygge. Nå får publikum anledning til å oppleve komikerne i levende live. Fem av de mest populære komikerne fra TV-serien legger ut på turné med sceneproduksjonen kjent fra TV. På scenen står Johan Golden, Øyvind Loven, Dex Carrington, Bjørn-Henning Ødegaard og Magnus Ravneberg.

Et annet humorinnslag fra vårprogrammet er Bjarte Hjelmelands nye show. Også Anne-Kat Hærland kommer med sitt show, "Gudbedre!".

Andre tilbud

Det blir imidlertid ikke bare humor på vårprogrammet. Andre ting som trekkes fram i pressemeldingen er visegruppa Hekla Stålstrenga, Riksteatrets oppsetning av "En mann ved navn Ove", stykket "Førstereis" med Helga Jordal og, en annen ringrev, Bjørn Sundquist med "Et hælvettes liv".

Det blir forresten flere eldre herrer. Også To rustne herrer, Ole Paus og Jonas Fjeld tar turen. De feirer 20-årsjubileum med forestillingen "Hvis helsa holder".

Noe helt annet blir det når en av de fremste unge stjernene innen klassisk musikk, fiolinvirtuos Charlie Siem, kommer sammen med Itamar Golan. Mer klassisk, i blanding med blues, blir det når Knut Reiersrud Band og Trondheimsolistene står på scenen.

Lokale innslag

For kulturhusene er også de lokale kulturprodusentene viktige bidragsytere. Her trekkes blant andre "Draum om spel" fram. Dette sies å være et nyskapende samarbeid mellom elever ved Fagerlia videregående og regissør Jon Tombre og manusforfatter Mette Karlsvik.

Barneteatret Vårt fortsetter dessuten med sine populære teaterlørdager i Arbeideren. Barneteateret bidrar totalt med elleve ulike produksjoner på vårprogrammet.