Framover skal klubbene samarbeide på både junior- og seniorsida. Mens Brattvåg fortsetter på egenhånd i 2. divisjon, vil Norborg sitt lag i 5. divisjon bli hetende Norborg/Brattvåg 2 heretter.

Dette melder klubbene på sine hjemmesider torsdag.

- Joda, det er vel litt spesielt. For oss som har jobbet med dette ei stund, er det ikke så oppsiktssvekkende. Vi har fått troa på dette. Men jeg tipper nok at enkelte setter kaffen i vrangstrupen når de hører om dette, sier Olav André Austbø i Brattvåg IL.

- Det kommer sikkert som et sjokk på noen, men jeg ser ikke på dette som et problem i det hele tatt. Det er lenge siden vi var rivaler og kjempet mot hverandre. Det er bare å innse at vi bør i utkanten og ikke inne i byen. Vi har mindre tilgang til spillere og sånt enn det en del andre lag har, sier Søviknes.

- Det har vært litt kriging og kniving opp gjennom, men det føler jeg har avtatt de siste årene. Samarbeidet mellom klubbene har blitt mye bedre i det siste, istemmer Olav André Austbø.

Tror på løft for Haramsfotballen

Ifølge Søviknes var for eksempel samarbeidet et must dersom Norborg skulle kunne fortsette satsingen på juniorsiden.

- Vi hadde nok klart å stille lag på seniorsiden neste år, men vi er nødt å tenke litt mer langsiktig enn som så. Jeg tror dette vil kunne slå positivt ut for fotballen i Haram  på sikt, sier Søviknes.

Mens juniorlaget skal dele på å trene og spille kamper i både Uggedalen og Brattvågen - samt at begge klubber skal være representert i støtteapparatet -, er planen at Norborg og Brattvåg skal fortsette med seperate treningsgrupper på seniornivå.

- I utgangspunktet skal Brattvåg-spillere trene med Brattvåg, og Norborg-spillere med Norborg. Samtidig gir samarbeidet mulighet for å tilpasse den enkeltes hverdag, sier Olav André Austbø.

Det er fortsatt ikke klart hvem som skal trene Norborg/Brattvåg 2 i 5. divisjon neste år.

- Vi jobber med kabalen, forteller Kristoffer Søviknes.